2022. december 2. péntek

A karmesternek: "A szőlőtaposók" kezdetű ének dallamára. Dávid zsoltára.
Ó, URunk, mi Urunk! Mily felséges a te neved az egész földön, az égen is megmutattad fenségedet! Gyermekek és csecsemők szája által is építed hatalmadat ellenfeleiddel szemben, hogy elnémítsd az ellenséget és a bosszúállót.
Ha látom az eget, kezed alkotását, a holdat és a csillagokat, amelyeket ráhelyeztél, micsoda a halandó - mondom -, hogy törődsz vele, és az emberfia, hogy gondod van rá? Kevéssel tetted őt kisebbé Istennél, dicsőséggel és méltósággal koronáztad meg. Úrrá tetted kezed alkotásain, mindent a lába alá vetettél: a juhokat és marhákat mind, még a mezei vadakat is, az ég madarait, a tenger halait, amelyek a tenger ösvényein járnak. Ó, URunk, mi Urunk! Mily felséges a te neved az egész földön!

Zsolt 8.

ISTEN GONDOLATÁBAN

Micsoda az ember, hogy ily nagyra tartod, és hogy így törődsz vele? Minden reggel megvizsgálod, minden pillanatban próbára teszed. (Jób 7,17-18)

Középiskolában természetismeret órán kaptunk egy csészébe ültetett babot, hogy vigyük haza, gondoskodjunk róla, és figyeljük, hogyan növekszik. Mindennap odamentem az ablakhoz, hogy meglocsoljam, és megbizonyosodjak róla, hogy elegendő napfényt kap. Öröm volt látni, hogy a növényem meghálálja a törődést.
Ez a növénygondozási tapasztalat segített, hogy jobban átérezzem a fenti igeverset: "Micsoda az ember, hogy ily nagyra tartod, és hogy így törődsz vele? Minden reggel megvizsgálod, minden pillanatban próbára teszed." Istennek minden nap gondja van rám.
Ahogyan én gondoztam a növényemet, Isten is úgy gondoskodik rólunk, hogy mindent megkapjunk az élet teljessége érdekében. Néha ez a növekedés fájdalmas folyamat. Isten tudja, hogy a metszegetés elengedhetetlen része az egészséges, érett élet megteremtésének, legyen az növény vagy ember, és ő mindig azon munkálkodik, hogy valami jót hozzon ki az életünkből.

Imádság: Köszönjük Urunk, hogy számontartod életünket, és folyamatosan gondoskodsz rólunk. Tápláld szereteteddel növekedésünket, hogy örömteli életet élhessünk! Ámen.

Isten minden nap gondol rám.
Olanike Adenuga (Lagos, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK A TERMÉSZETISMERET-TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek