2022. december 4. vasárnap

De nem marad ott sötétség, ahol elnyomás van. Először megalázta Zebulon és Naftáli földjét, de végül megdicsőíti a tengerhez vezető utat, a Jordánon túli részt, a pogányok területét.
A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát, a homály földjén lakókra világosság ragyog. Te megszaporítod a népet, nagy örömöt szerzel neki. Úgy örülnek színed előtt, ahogyan aratáskor szoktak örülni; ahogyan vigadni szoktak, akiknek zsákmányt osztanak. Mert terhes igáját, a hátát verő botot, sanyargatójának vesszejét összetöröd, mint Midján napján. Mert minden dübörögve menetelő csizma és véráztatta köpönyeg elég, és tűz martaléka lesz.
Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme! Uralma növekedésének és a békének nem lesz vége Dávid trónján és országában, mert megerősíti és megszilárdítja törvénnyel és igazsággal mostantól fogva mindörökké. A Seregek URának féltő szeretete viszi véghez ezt!

Ézs 8,23-9,6.

ADVENT MÁSODIK VASÁRNAPJA

Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat. (Lk 2,14)

Sri Lankán, a szigetországban, ahol születtem, a karácsonyt - származásától és vallásától függetlenül - mindenki megünnepli. A Lk 2,14-ben található dicséretet olvasva látjuk, hogy az angyal sem zár ki senkit. A karácsony mindenki számára szóló meghívás, hogy hallja a Krisztus születéséről szóló örömhírt.
Jóval az első karácsony előtt Jézus születését megjövendölte Ézsaiás próféta. A Mt 1,23-ban pedig azt olvassuk, hogy Ézsaiás próféciájának beteljesedéseként Jézust Immánuélnak nevezik, ami azt jelenti: Velünk az Isten. Ezekben a félelmetes és zavaros időkben a szó: "Immánuél" erőteljesen visszhangzik lelkemben. Isten velünk van!
A karácsony alkalmat kínál arra, hogy Isten természetére, a teremtett világ tökéletességére, minden ember szentségére és arra figyeljünk, hogyan egyesül a mennyei és a földi élet. Isten velünk van örömben és bánatban, szegénységben és gazdagságban, akár ébren vagyunk, akár alszunk. Isten örömöt ad, hordozza fájdalmunkat, megbékít minket önmagával, és megőriz békességben. Isten valóban mindig velünk van.

Imádság: Örökkévaló Isten, köszönjük, hogy Immánuélt adtad nekünk, emlékeztetőül örök jelenlétedre. Add, hogy ebben a szent időszakban a teremtett világ minden részén meglássunk téged. Ámen.

Idén karácsonykor egységre törekszem a körülöttem élőkkel.
S. Thevanesan (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYSÉGÉRT KARÁCSONYKOR!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek