2022. december 6. kedd

Uramnak, az ÚRnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az ÚR. Elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek. Hirdetem az ÚR kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszúállásának napját, vigasztalok minden gyászolót. Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az ÚR ültetvényének: őt ékesítik. Felépítik az ősi romokat, helyreállítják a régi omladékokat, újjáépítik a lerombolt városokat, amelyek nemzedékeken át romokban hevertek.

Ézs 61,1-4.

A FELTÁMADÁS REMÉNYE

...mert felkent engem az ÚR. Elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek... gyászfátyol helyett illatos olajat, csüggedés helyett öröméneket... (Ézs 61,1.3)

Egy különösen gyönyörű húsvétvasárnap délután egy füves domboldalon feküdtem nem messze az otthonomtól. Átjárt a nap melege, a kék égen könnyű fehér felhők úsztak.
Rendkívül nehéz 18 hónapon voltam túl; testben, elmében és lélekben megtépázottan. Nagyon sok hónap telt el úgy, hogy néhány méternél nem tudtam többet sétálni anélkül, hogy kimerültem volna. Fáradt és csüggedt voltam. Vágytam az újjáéledésre, arra az erőre, amely feltámasztotta Jézust a halálból, hogy betöltsön, hogy járhassak, futhassak és teljesebben fedezhessem fel Isten teremtését. Mindez azonban messzi álomnak tűnt.
De ott, az áprilisi napsütésben úgy éreztem, Isten azt mondja, hogy ez az álom valóra válhat. Először elvetettem, mint egy ábrándot. De, ahogyan a nap szépségének öröme elöntött, úgy a remény is felébredt bennem. Nem tudtam ellenállni annak, hogy felálljak, és kipróbáljam, mennyit tudok menni.
Így kezdődött a gyógyulásom, ami a mai napig tart. A gyászból öröm lett, a csüggedésből dicsőítés. A gyengeség lassan erővé változott. Reményem és hitem megújult, ahogyan új módon kezdtem megtapasztalni Isten feltámasztó erejét.

Imádság: Istenünk, te vagy minden élet és jóság forrása. Köszönjük, hogy új örömöt és reményt hoztál nekünk újjáélesztő szereteted által. Ámen.

Milyen reményt ad nekem ma a feltámadás?
Rosalind Smith (Kolozsvár, Románia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELVESZTETTÉK A REMÉNYT!

Hozzászólások   

#1 Kiraly Lorand 2022-12-06 15:25
a feltamadas remenyehelyett azt mondanam a feltamadas BIZONYOSSAGA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek