2022. december 9. péntek

Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mező liliomait, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek? Ne aggódjatok tehát, és ne kérdezgessétek: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Ilyesmikért a pogányok törik magukat; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.

Mt 6,25-34.

A RÉGI MADÁRETETŐM

Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál? (Mt 6,26)

Kinéztem a hátsó udvarra, és elmosolyodtam a kampón himbálózó öreg madáretető láttán. Egy maréknyi mag maradt benne télről, és a távolban madarak hangja hallatszott. A gondolataim elkalandoztak, vissza, arra a napra, amikor megvettem az etetőt.
Akkor éppen a fizetésem jóval kevesebb lett, mint reméltem - gyenge volt a negyedév a vállalatnál, és majdnem teljesen elmaradt a teljesítmény után járó pótlék. Növekvő családom orvosi számlái és az akkori nehéz időszak olyan félelmeket keltettek bennem, amelyeket addig elképzelni sem tudtam. Másnap a bibliatanulmányozásom a fenti igével ért véget: "Nézzétek meg az égi madarakat..." Ezek a szavak épp nekem szóltak, és elhatároztam, hogy két dolgot teszek: befizetem a tizedet, mielőtt bármilyen számlát kifizetnék, és veszek egy madáretetőt.
Most, évek múltán, ha nehéz idők járnak, és bizonytalanság vagy baj fenyeget, a madáretető emlékeztet, hogy értékesebb vagyok, mint azok a madarak, akiket Isten mindennap etet és óv.

Imádság: Drága Istenünk, amikor a bizonytalanság miatt aggódni kezdünk, segíts, hogy először téged keressünk, örömmel és reménnyel bízzunk abban, hogy megadod, amire szükségünk van. Ámen.

Mi segít abban, hogy bízzam Isten gondoskodásában?
Cassius Rhue (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET VÁRATLAN KIADÁSOK TERHELNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek