2022. december 11. vasárnap

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és az Ige Isten volt. Ő kezdetben Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be. Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János. Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, de bizonyságot kellett tennie a világosságról. Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba. A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt: a saját világába jött, de az övéi nem fogadták be őt. Akik pedig befogadták, azoknak hatalmat adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazoknak, akik hisznek az ő nevében, akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek. Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.

Jn 1,1-14.

ADVENT 3. VASÁRNAPJA

Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. (Lk 2,11)

Amikor a karácsonyi időszakban New Yorkba látogattam, megálltam a Rockefeller Center karácsonyfájánál. Több mint 20 m magas volt, és látványosan nézett ki több ezer lámpával és egy fényes csillaggal. El voltam ragadtatva a körülöttem lévő családok és barátok örömteli beszélgetésétől. Még az idegenek is vidáman intettek egymásnak, miközben forró kávét vagy kakaót iszogattak.
A karácsonyi időszak gyönyörű, és én minden évben nagyon élvezem. De ha nem ismerném a karácsony valódi jelentését, akkor az örömöm is annyira ideiglenes lenne, mint a Rockefeller Centerben felállított fa. Amikor ugyanis vége az ünnepeknek, elviszik a fát, és ezzel az ünnep különleges hangulatát is. De hála Istennek, az első karácsony nagy örömhíre mindig megmarad! Az ünnepek alatti boldogság múlandó, de a Jézusban való örömöm örök.
A karácsony története az üdvösség és a megváltás története. Jézus Krisztus, Isten Fia azért jött a világba, hogy megváltson minket, és helyreállítsa kapcsolatunkat Istennel, és ez a történet egész évben lenyűgöz.

Imádság: Mennyei Atyánk! Köszönjük a Fiad, Jézus ajándékát és a benne rejlő örök örömünk. Ámen.

Jézusban egész éven át megtalálom az örömöt.
Aaron Caruso (Connecticut, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KARÁCSONY UTÁN SZOMORÚAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek