2022. december 12. hétfő

Ti szomjazók mind, jöjjetek vízért, még ha nincs is pénzetek! Jöjjetek, vegyetek és egyetek! Jöjjetek, vegyetek bort és tejet, nem pénzért és nem fizetségért! Miért adnátok pénzt azért, ami nem kenyér, fáradozásotok jutalmát olyanért, amivel nem lehet jóllakni? Hallgassatok rám, és finomat ehettek, élvezni fogjátok a kövér falatokat! Figyeljetek rám, jöjjetek hozzám! Hallgassatok rám, és élni fogtok! Örök szövetséget kötök veletek, mert a Dávid iránti hűségem rendíthetetlen.

Ézs 55,1-3.

JÖJJETEK HOZZÁM!

Miért adnátok pénzt azért, ami nem kenyér, fáradozásotok jutalmát olyanért, amivel nem lehet jóllakni? (Ézs 55,2)

Kop-kop-kop! Mi csinálja ezt a zajt? - tűnődtem. Szétnéztem, és felfedeztem egy kitartó kis harkályt, amely egy fém lámpaoszlopon kopácsolt, ahol soha nem fog rovart találni reggelire.
Ezen a furcsa látványon töprengve azon gondolkoztam, hogy mi, emberek milyen gyakran keresünk olyan hamis táplálékforrásokat, mint a népszerűség, a pénz, a tanulás vagy siker. Jézus ezt mondja: "Én vagyok az élet kenyere..." (Jn 6,35). Jézus a bővölködő élet forrása. Éhségünket csak ő tudja csillapítani. Éhesek és szomjasok vagyunk, de hamis forrásokból keresünk élelmet, mint a harkály a fémoszlopon. Amikor azonban hallgatunk Jézus "Jöjj hozzám" hívására (Jn 7,37), és nyitottá válunk Isten szavára, új életet kaphatunk.

Imádság: Atyánk! Segíts, hogy meghalljuk hívásod és válaszoljunk rá, hogy megoszthassuk szeretetedet másokkal. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen." (Mt 6,9-13)

Jézus az igazi táplálék, amire szükségem van.
Glenda (Revell) Paquette (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK LELKI TÁPLÁLÉKOT KERESNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek