2022. december 14. szerda

Abban az időben így szólt Jézus: Magasztallak, Atyám, menny és föld Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és felfedted az egyszerű embereknek. Igen, Atyám, mert így láttad jónak. Az én Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú akarja kijelenteni. Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű.

Mt 11,25-30.

A HÍR JÓ

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28)

Feleségem - már majdnem negyven éve - minden karácsonykor előveszi rongyos karácsonyi pudingreceptjét. Édesanyám receptjét örökölte meg, aki évente elkészítette a családjának. A "szeretett" recept már elhalványult, foltos és pecsétes is, mégis minden évben örömet szerez családunknak.
Mire elérkezik az év vége és vele a karácsonyi ünnepi időszak, az én szívem is megtépázott lesz. Bármekkora örömöm is volt az év kezdetén, már elhalványult. Látásom tisztasága homályos lett. Csalódások, akadályok és bukások pecsétjeit hordozom magamon.
Ilyenkor elérkezik az idő, hogy elolvassuk a szeretett történetet a Lk 2-ben, melyben az angyal Jézus születését hirdeti. Az angyal úgy jelenti be Krisztus, a mi Megváltónk születését, mint aki örömet hoz várakozó szívünkbe. Egy kemény, kihívásokkal, stresszel és harcokkal teli év után ez valóban örömteli és jó hír. Isten sohasem felejtett el minket, és minden karácsonykor eljön, hogy megújítson bennünket.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, segíts, hogy egy nehéz esztendő után újra felidézhessük Krisztus, a mi Megváltónk születésének örömhírét! Hadd fedezzük fel őbenne a te örömöd teljességét! Ámen.

A karácsonyi ünnepek híre jó. Krisztus megszületett értünk!
Graham N. West (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUK AZOKÉRT, AKIK JÓ HÍRRE SZOMJAZNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek