2022. december 16. péntek

Mert Isten nem haragra rendelt minket, hanem hogy elnyerjük az üdvösséget a mi Urunk Jézus Krisztus által, aki meghalt értünk, hogy akár ébren vagyunk, akár alszunk, vele együtt éljünk. Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is.
Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket. Munkájukért nagyon becsüljétek és szeressétek őket! Éljetek egymással békességben! Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás és mindenki iránt.

1Thessz 5,9-15.

EGY EGYSZERŰ ÜZENET

Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is. (1Thessz 5,11)

Munkám része, hogy új számítógépes programokat mutatok be utazási irodáknak szerte az országban. Az egyik programcsomag különösen bonyolult volt, ezért a képzésvezetőnk, Emily nagyon izgult, hogy hogyan tanítja meg majd az ügyfeleknek. Végül nagyszerű munkát végzett, ki akartam fejezni elismerésemet. Egy üzenetben megköszöntem a segítséget és a nagyszerű munkát.
Két héttel később egy kézzel írott levél várt az íróasztalomon. Emily küldte. Az üzenet egy részletére még mindig emlékszem: "15 éve dolgozom itt, és még soha senkitől nem kaptam ilyen kézzel írott, elismerő üzenetet. Rendkívül rossz napom volt, amikor ez a levél megérkezett, és nagyon feldobott. El sem tudod képzelni, hogy mennyit jelentett nekem."
Meghatódva tettem le a levelet. Azon gondolkoztam, hogyan képes egy kézzel írott üzenet, amely csupán néhány percet vett igénybe, ilyen nagy hatást okozni. Eltűnődtem, miért nem tettem ezt gyakrabban, ha ilyen változást tud hozni valaki életében?
A mai olvasmány arra int, hogy bátorítsuk egymást. Lehet, hogy nehéz felismerni, amikor valaki szenved és bátorításra van szüksége. De a "köszönet-üzenet" emlékeztetett, hogy az odafigyelés kis gesztusa is Isten szeretetét mutatja be.

Imádság: Drága Urunk, mutasd meg nekünk azokat az embereket, akik a mi bátorításunkra vágynak. Ámen.

A bátorítás szavaival Isten képes életeket megváltoztatni.
Tom Smith (Utah, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK A BÁTORÍTÁSUNKRA VÁRNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek