2022. december 19. hétfő

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával Krisztusban. Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint, hogy magasztaljuk dicsőséges kegyelmét, amellyel megajándékozott minket szeretett Fiában. Őbenne van - az ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelmének gazdagsága szerint, amelyet kiárasztott ránk teljes bölcsességgel és értelemmel. Mert úgy tetszett neki, hogy megismertesse velünk az ő akaratának titkát, amelyet kijelentett őbenne az idők teljességének arról a rendjéről, hogy Krisztusban egybefoglal mindeneket, azt is, ami a mennyben, és azt is, ami a földön van.

Ef 1,3-10.

MEGBOCSÁTÓ ISTEN

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

A kishúgommal szerettünk rajcsúrozni. Bár a civódásunk zavarta a családunkat, mégis szórakoztató, és senki sem sérült meg - rendszerint. A dolog akkor változott, amikor birkózás közben a húgom sarka összeütközött a mutatóujjammal. Másnap reggelre az ujjam bedagadt, lila volt. Jó lehetőséget láttam arra, hogy a húgomban bűntudatot keltsek. Egész nap viccesen mondogattam neki: "Azt kell tenned, amit mondok, mert eltörted az ujjamat!"
A húgom tudta, hogy csak cukkolom, de viselkedésem elgondolkodtatott, hogy Jézus mennyire másképp válaszol a botlásainkra. Nem fordítja azokat ellenünk, hogy bűntudatot keltsen bennünk. Inkább túláradó szeretetével legyőzi a hibáinkat. Mivel meghalt a kereszten, mindannyian tiszta lappal indulhatunk. Jézus megbocsát nekünk.
Isten sosem használja fel ellenünk a gyengéinket. Krisztusban szabadok vagyunk a bűntől. Krisztusban szentek, jók és megváltottak vagyunk.

Imádság: Drága Úr Jézus, köszönjük azt, ahogyan szeretsz minket. Hadd éljünk a benned nyert új identitásunkkal! Ámen.

Hála Krisztus kegyelméért! Nem a múlt hibái határoznak meg!
Savannah Yokel (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK A LÁNYTESTVÉREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek