2022. december 20. kedd

Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Mártát pedig teljesen lefoglalta a sok munka. Ezért odajött, és így szólt: Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a munkában? Mondd hát neki, hogy segítsen! Az Úr azonban így felelt neki: Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.

Lk 10,38-42.

KRISZTUS LÁBAINÁL

Bizony, bizony, mondom nektek: aki hisz énbennem, azokat a cselekedeteket, amelyeket én teszek, szintén megteszi, sőt ezeknél nagyobbakat is tesz. (Jn 14,12)

A nők egyenjogúságáért vívott harcra gondolva eszembe jutnak az előttem járók. Ők sok kihívással néztek szembe, s a munkájuknak köszönhető, ahol most tartok. Különösképp gondolok azokra a nőkre, akik Jézus lábainál töltöttek időt.
A Lk 10-ben Mária Jézus lábainál ült, hogy hallgassa tanításait. A nők nem gyakran vettek részt ily módon a tanításban, de Mária nem törődött mások rosszallásával, és Jézust hallgatta. Anyukám Máriához hasonlóan megküzdött azért, hogy időt tölthessen Krisztussal. Értékelte a napi családi áhítatot, s mindig szánt időt arra, hogy elmondjuk az élményeinket és együtt imádkozzunk. Apai nagymamámnak szintén erős hite volt, és gyakran idézte a Bibliát. Fáradhatatlanul támogatta a gyermekeit, erős maradt és szembenézett a kihívásokkal.
A Jn 14,12 eszembe juttatja sok nő nagyszerű munkáját, melyek messze túlmutatnak önmagukon és életükön. Legyünk hálásak azoknak, akik inspirálták hitünket és egyengették utunkat! Az a kép, ahogy Jézus lábainál ülünk, hadd vezessen, hogy legyőzhessük a nehézségeket és nagy dolgokat cselekedjünk!

Imádság: Istenünk, köszönjük a nőket, akik buzdítottak minket. Hadd maradjunk az élet sodrásában közel hozzád! Ámen.

Hit által nagy tetteket vihetek végbe, és ösztönözhetek másokat.
Beatriz Nascimento (Rio de Janeiro, Brazília)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A NŐKÉRT, AKIK INSPIRÁLNAK MINKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek