2022. december 21. szerda

Ekkor arra a helyre értek, amelynek neve Gecsemáné, és Jézus így szólt tanítványaihoz: Üljetek le itt, amíg imádkozom! Maga mellé vette Pétert, Jakabot és Jánost, azután rettegni és gyötrődni kezdett, majd így szólt hozzájuk: Szomorú az én lelkem mindhalálig: maradjatok itt, és virrasszatok! Egy kissé távolabb ment, a földre borult és imádkozott, hogy ha lehetséges, múljék el tőle ez az óra. És így szólt: Abbá, Atyám! Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te. Amikor visszament, alva találta őket, és így szólt Péterhez: Simon, alszol? Nem tudtál egy órát sem virrasztani? Virrasszatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek: a lélek ugyan kész, de a test erőtlen. Újra elment, és ugyanazokkal a szavakkal imádkozott. Amikor visszatért, ismét alva találta őket, mert szemük elnehezült; és nem tudták, mit feleljenek neki. Harmadszor is visszatért, és így szólt hozzájuk: Aludjatok tovább, és pihenjetek! Elég! Eljött az óra! Íme, átadatik az Emberfia a bűnösök kezébe. Ébredjetek, menjünk! Íme, közel van, aki engem elárul.

Mk 14,32-42.

A JELENLÉT EREJE

Szomorú az én lelkem mindhalálig: maradjatok itt, és virrasszatok! (Mk 14,34)

Amikor 22 évesen lelkész lettem, attól féltem, ha majd temetésre kerül sor, a sírnál nekem kell a végső szavakat elmondanom. Nem tudtam, mit fogok mondani vagy tenni.
Lelkészségem első napján Hill, egy 70 éves presbiter azt mondta nekem: "Te vagy a mi lelkészünk. Mondd meg, mit tegyünk, s azt fogjuk követni!" Ez megadta a bátorságot a vezetésre. De alig két hónap múlva Hill felesége, Alma felhívott, hogy a férje meghalt. A veszteséggel szembenézve képtelen voltam hasznára lenni Almának vagy a gyülekezetnek.
Ahogy a temetési előkészületek folytak a rákövetkező két napban, mondtam néhány mondatot és imát. De legtöbbször csak ültem Almával, fogtam a kezét, és osztoztam a gyászában. Alma azt mondta, nélkülem nem jutott volna túl ezen. Nem volt szükség nagy szavakra vagy gesztusokra, csak a jelenlét számított.
Isten Jézus személyében jött, hogy velünk legyen. Néha annyira szeretnénk hasznosak lenni, hogy elfelejtünk együtt lenni Istennel. Miközben Jézus születésének ünnepére készülünk, ne felejtsünk el csendes időt tölteni Immánuél jelenlétében!

Imádság: Drága Urunk, rohanó napjainkban segíts, hogy törekedjünk együtt lenni veled és a körülöttünk élőkkel! Ámen.

Együttérzésem Krisztus jelenlétére emlékeztethet másokat.
Kevin Thomas (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELVESZÍTETTÉK HÁZASTÁRSUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek