2022. december 22. csütörtök

Szükségesnek tartottam tehát, hogy megkérjem a testvéreket, menjenek el hozzátok előre, és készítsék elő a már megígért adományokat, hogy az úgy legyen készen, mint hálaáldozat, nem pedig mint kényszerű adomány.
Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti Isten". Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: "Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké." Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja igazságotok gyümölcsét.

2Kor 9,5-10.

JÓKEDVŰ ADAKOZÓ

Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti Isten". (2Kor 9,7)

Nyaralás közben a négy gyerekünkkel egy családi étteremben ettünk. Jon, a hatéves fiunk észrevette a csokoládészeleteket a pulton a kassza mellett. A zsebpénze, amit a ház körüli segítéssel szerzett, a zsebében volt, hogy kéznél legyen, ha szüksége lenne rá. Így a vacsora után a csokoládék felé vándorolt. Láttam, hogy beszélget a pincérrel.
Az asztalhoz visszatérve Jon büszkén mutatta a három nagy csomag mogyoróvajas csokit, amikben négy-négy szelet volt. Kicsit csalódott voltam. Azt reméltem, hogy valami szuvenírre költi majd a pénzt a nyaralásról, valamire, ami maradandóbb, mint a csoki. Kitette a három csomagot az asztalra, és azt mondta: Kiszámoltam, és vettem három csomagot, hogy mindenkinek jusson kettő. Szélesen mosolygott, lelkes volt a terve miatt. Nem elherdálta a pénzét, amint gondoltam, hanem mindnyájunkat meg akart ajándékozni.
Isten azt akarja, hogy olyanok legyünk, mint Jon. A Teremtő azt akarja, hogy túllássunk magunkon, és számoljunk, hogy kivel tudjuk az ajándékunkat megosztani. A megosztás öröme az ajándék része.

Imádság: Istenünk, mutasd meg nekünk, hogyan lehetünk jókedvű adakozók! Segíts, hogy ne csak magunkra gondoljunk, hanem megosszuk másokkal, amink van. Ámen.

Ma megajándékozok valakit.
Jesse Jeanne Neve (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ÖRÖMMEL TUDJUNK ADNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek