2022. december 25. vasárnap

Pásztorok tanyáztak azon a vidéken a szabad ég alatt, és őrködtek éjszaka a nyájuk mellett. És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. Az angyal pedig ezt mondta nekik:
Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely az egész nép öröme lesz: üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban. És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták:
Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.

Lk 2,8-14.

KARÁCSONY NAPJA

És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent. (Lk 2,13)

Kislányként rendkívül izgalmasnak találtam a karácsonyi időszakot. Ez volt az éneklés és az ünneplés időszaka. A faluban szinte mindenki új ruhát vásárolt. A karácsonyi hangulatot mindenütt érezni lehetett, különösen a templomban az éneklés és a dobolás hangjaiban. A faluban mindenki tudta, hogy karácsonykor a legjobb ételek kerülnek asztalra. Még azok is, akik az év más időszakában nem engedhették meg maguknak, hogy húst vegyenek, gondoskodtak arról, hogy karácsonyra abból is legyen egy kevés. Karácsony napján az éneklés, a taps és a dobolás mintha a mennyei sereggel együtt dicsőítette volna Istent.
Azt hiszem, akkor sem volt kisebb az izgalom, amikor az Úr angyala megjelent a juhaikat őrző pásztoroknak a mezőn. Miután az angyal elmondta nekik Krisztus születésének jó hírét, megjelent az Istent dicsőítő angyalok sokasága.
Ebben a karácsonyi időszakban csatlakozzunk mi is az énekléshez, mert Krisztus megszületett! Hirdessük mi is születésének örömhírét, hogy mások is eljöjjenek és velünk együtt ünnepeljék a karácsonyt!

Imádság: Urunk, a karácsony öröme töltse el szívünket, amikor dicsőítünk téged! Jézus nevében. Ámen.

Karácsony a Krisztus Jézus ünneplésének ideje.
Enid Adah Nyinomujuni (Dar es Salaam, Tanzánia)

IMÁDKOZZUNK A KARÁCSONYI ÜNNEPLÉS ÖRÖMÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek