2022. december 27. kedd

Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének. Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek. Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak. Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek összerakásának. Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való tartózkodásnak. Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak. Megvan az ideje az eltépésnek, és megvan az ideje a megvarrásnak. Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek. Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek. Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének.

Préd 3,1-8.

EGYENSÚLY

Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhagytátok azt, ami a törvényben fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni. (Mt 23,23)

A férjem mesélte, hogy gyerekkorában az idős szomszédjuknak volt egy Ford A modellje. Reeves úr gyakran kihajtott a kocsijával egy tesztvezetésre. A teszt egyik része az volt, hogy egy rövid útszakasz után hirtelen rálépett a fékre. Utána kiszállt, hogy megnézze, hol nem fogott egyenletesen a fék. Végül bemászott a kocsi alá, és kézzel megigazította a hibás féket. Addig ismételte ezt a műveletet, amíg a fékek egyensúlyba nem kerültek.
Manapság nagy nyomás nehezedik az életünkre, és mi is elveszíthetjük az egyensúlyunkat. Család, templom, munka, lakóhely egyaránt megkövetelik, hogy figyeljünk rájuk. Előfordulhat azonban, hogy az egyik területre több figyelmet fordítunk, míg másokat elhanyagolunk. Hogyan találjuk meg az egyensúlyt?
Amikor úgy érzem, hogy ezerfelé szakadok, akkor az egyensúlypontomra figyelek: Istenre, aki az egész univerzumot mozgásban tartja. Csak Isten képes segíteni, hogy megtaláljam az egyensúlyt, amire szükségem van. Ha időt fordítok az imádkozásra és bibliaolvasásra, akkor kellő bölcsességre jutok a helyes sorrend felállításához.

Imádság: Drága Atyánk, ha az életünk egyensúlyát veszti, fordíts bennünket magad felé, és adj bölcsességet! Ámen.

Isten biztosítja az egyensúlyt, amire szükségem van.
Tracy Crump (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ AUTÓSZERELŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek