2022. december 31. szombat

Mire Dávid harmadnapra embereivel együtt Ciklágba érkezett, az amálékiak betörtek a Délvidékre meg Ciklágba, földúlták és fölperzselték Ciklágot. Fogságba vitték az ottani asszonyokat; nem öltek meg sem kicsinyt, sem nagyot, hanem elhajtották őket, és elmentek útjukra. Amikor Dávid embereivel együtt megérkezett a városba, látták, hogy azt fölperzselték, feleségeiket, fiaikat és leányaikat pedig fogságba hurcolták. Ekkor hangos sírásra fakadt Dávid és a vele levő nép, míg végül erejük sem maradt a sírásra. Dávid két feleségét is fogságba hurcolták: a jezréeli Ahínóamot és Abígajilt, a karmeli Nábál volt feleségét. Dávid nagyon szorult helyzetbe jutott: a nép már arról beszélt, hogy megkövezi, annyira el volt keseredve az egész nép a fiai és leányai miatt. Dávid azonban erőt kapott Istenétől, az ÚRtól.

1Sám 30,1-6.

ÚJÍTSD MEG ERŐNKET!

Dávid azonban erőt kapott Istenétől, az ÚRtól. (1Sám 30,6)

2020 januárjában városunk az eddigi legnagyobb árvizét élte át. Egy újonnan renovált templom nemrég minőségi felszereléseket és bútorokat vásárolt, de az árvíz elérte az épületet, és jelentős anyagi károkat okozott. 12 éve szolgálok lelkészként a közösségben, a szívem majd megszakadt a hátramaradt romok láttán.
Ilyen helyzetekben a szívünk megtelik szorongással és letörtséggel. De az Úr szól hozzánk balsorsunkban, és megerősít. Az 1Sám 30-ban olvashatunk Dávid erős reakciójáról, amikor meglátta Ciklág pusztulását. Sírt és gyászolt. De nem hagyta, hogy a szorongás eluralkodjon rajta. Dávid hite az Úrban visszaadta az erejét. Kérte Isten segítségét, és idővel visszaszerzett mindent, amit elvittek. Ez a tanúbizonyság bátorított engem és a gyülekezetet; megerősített minket, hogy továbblépjünk, és újrakezdhessünk.
Mindannyian átélünk nehéz helyzeteket, amikor a csüggedtség próbál eluralkodni rajtunk. Azonban mint Dávid, mi is visszanyerhetjük erőnket az Úrtól. Imádkozzunk és tartsunk ki, mert Isten időben megújulást ad!

Imádság: Urunk, benned bízunk a nehézségek idején. Újíts meg minket! Jézus nevében kérünk! Ámen.

Hittel szállok szembe a nehézségeimmel, bízva, hogy Isten átsegít rajtuk.
Márcio Abreu de Freitas (Brazília)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁRVÍZ-SÚJTOTTA KÖZÖSSÉGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek