2023. január 1. vasárnap

Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének. Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek. Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak. Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek összerakásának. Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való tartózkodásnak. Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak. Megvan az ideje az eltépésnek, és megvan az ideje a megvarrásnak. Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek. Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek. Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének.
Mi haszna van a munkásnak abból, amiért fáradozik? Láttam azokat a bajokat, amelyeket Isten azért adott az embereknek, hogy bajlódjanak velük. Szépen megalkotott mindent a maga idejében, az örökkévalóságot is az emberi értelem elé tárta, de az ember mégsem tudja felfogni Isten alkotásait elejétől a végéig, amelyeket megalkotott.

Préd 3,1-11.

VÁLTOZÁSOK

Mindennek megszabott ideje van (Préd 3,1)

Tudjátok, miért szeretem az őszt? Azért, mert ez a változások évszaka. A forró évszak napjai hűlni kezdenek, és magunkban is érezhetünk bizonyos változásokat. Ezek lehetnek fizikai vagy mentális, néha pedig lelki vonatkozásúak.
A múlt héten az időjárás nem igazán tudott dönteni. Egy hűvös péntek délutánon hazafelé autózva a középiskolából azon kaptam magam, hogy csak bámulok kifelé az ablakon. Azon tűnődtem, hogy milyen csodálatosan változnak a fák és a természet. Aztán arra gondoltam, mennyit változtam én, hogyan változott a családom és a barátaim, és milyen szépek ezek a változások is. Isten azon munkálkodik ezekben az átmeneti időszakokban, hogy életünket még szebbé tegye.
Változások történnek körülöttünk, bennünk, és időnként közvetlenül a szemünk láttára is. Néha a dolgok furcsa módon változnak, de végül a változás felfedi és nyilvánvalóvá teszi Isten munkáját a világban.

Imádság: Istenünk, köszönjük mindazt, amit értünk és bennünk tettél. Kérünk, hogy továbbra is munkáld a változást a világban, a jövőben, és a személyes életünkben. Ámen.

A változásokat Isten ajándékaként fogadhatom.
Asher Broome (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A FIATAL ÍRÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek