2023. január 4. szerda

Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt az ilyen hit? Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: "Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól", de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. Viszont mondhatja valaki azt is: "Neked hited van, nekem meg cselekedeteim vannak." Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet. Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek. Akarod-e hát tudni, te ostoba ember, hogy a hit cselekedetek nélkül meddő? Ábrahám, a mi atyánk nem cselekedetekből igazult-e meg, amikor fiát, Izsákot felajánlotta az oltáron? Látod tehát, hogy hite együttműködött cselekedeteivel, és cselekedeteiből lett teljessé a hite. Így teljesedett be az Írás, amely azt mondja: "Hitt Ábrahám Istennek, és Isten ezt számította be neki igazságul", és "Isten barátjának neveztetett". Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán a hit által. Ugyanígy a parázna Ráháb is nem cselekedetekből igazult-e meg, amikor befogadta a követeket, és más úton bocsátotta el őket? Mert ahogyan a test halott a lélek nélkül, ugyanúgy a hit is halott cselekedetek nélkül.

Jak 2,14-26.

JÓ ALAPOK

Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt az ilyen hit? (Jak 2,14)

Tinédzser koromban az élet értelmét kerestem. Nemrég költöztem egy kisvárosból egy nagyvárosba, és nem sok embert ismertem. Elkezdtem járni egy templomba, ahol megismerkedtem egy nálam csaknem 50 évvel idősebb asszonnyal. Meghívott vacsorázni, és utat mutatott a Jézus Krisztusban való hit felé. A következő három évben férjével együtt befogadtak a családjukba. Sok közös étkezést és együttlétet élveztem velük, gondoztam a házukat, amikor nyaralni mentek, és kirándultam velük. Ez idő alatt egy fiatal felnőttek heti bibliatanulmányozási csoportjának is tagja voltam.
Keresztény életem első három éve megalapozta, hogyan éljem meg keresztény hitemet. Végül el kellett hagynom a gyülekezetet, hogy egy másik városba járhassak iskolába. Megkérdeztem kedves idős barátnőmet: "Hogyan hálálhatom meg neked mindazt, amit értem tettél?" Azt válaszolta: "Tedd meg ugyanezt valaki másért!" Most ez az, amire törekszem.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy ne csak beszéljünk hitünkről másoknak, hanem meg is mutassuk, milyen az igazi keresztény élet! Ámen.

Hogyan mutathatom meg valakinek, akivel ma találkozom, milyen az igazi keresztény élet?
Irene Robinson (Gauteng, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ÚJ LAKÓJA VÁROSUNKNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Január
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek