2023. január 8. vasárnap

Mivel tehát megigazultunk hitből, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. Őáltala járulhatunk hitben ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk Isten dicsőségében. Sőt, dicsekszünk a megpróbáltatásokkal is, mert tudjuk, hogy a megpróbáltatás szüli az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adott Szentlélek által.

Róm 5,1-5.

KUDARCOK

A megpróbáltatás szüli az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot... mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adott Szentlélek által. (Róm 5,3-5)

Remegett a kezem, ahogy a kaliforniai Tahoe-tónál egy hegyhez közel álltam. Az ujjaim zsibbadtak, a fogaim vacogni kezdtek. A 35. km-nél a víz alá merültem, ami része volt az 50 km-es akadályversenynek. Most az arcomba fújó széltől megfagyott a nedves hajam.
Kavarogtak a gondolatok a fejemben, úgy éreztem, ezt nem tudom végigküzdeni. Abba kell hagynom. A többiek is ugyanezt élték át, de ők mégis tovább haladtak. Elöl egy mentőautót láttam. Bár a folytatás a verseny teljesítését jelenthette volna, fel kellett adnom. Az orvosi sátor kényelme nagyszerű volt. De ezt az érzést gyorsan felváltotta a szégyen, zavar és csalódottság.
Jézus ismeri kihívásainkat, és segít, hogy a kudarcainkat felhasználjuk életünk átértékelésére. Megengedi, hogy a legkiábrándítóbb idők lehetőségként szolgáljanak új erőt nyernünk.
Kritikus döntés előtt álltam akkor ott azon a hegyen. El kellett döntenem: ez lesz-e az utolsó versenyem, vagy tanulok a kudarcból, és megfelelően felkészítem a testemet és az elmémet a következőre? Az utóbbi választásával lehetőségem nyílt a javításra. Hihetetlen érzés volt beérni a célba a következő évben, és ez nagyszerű leckét adott nekem - mindent Isten dicsőségére!

Imádság: Urunk, segíts elfogadni életünk kihívásait, és lehetőségként látni, hogy bizalmunkat beléd helyezzük! Ámen.

A csalódások lehetőségek, hogy bízzunk Istenben.
Stuart Stein (Dél-Dakota, USA)

IMÁDKOZZUNK A FUTÓVERSENYEK RÉSZTVEVŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Január
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek