2023. január 9. hétfő

Nektek adok minden helyet, amelyre lábatokkal léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a Nagy-tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogyan Mózessel is vele voltam. Nem hagylak magadra téged, és nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy erős és igen bátor, tartsd meg és teljesítsd mindenben azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el attól se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,3-9.

A HIT APRÓ LÉPÉSEI

Hagyd az ÚRra utadat, bízzál benne... (Zsolt 37,5)

Szeretem megtervezni, hogy mi fog történni az elkövetkező hetekben vagy hónapokban. Hajlamos vagyok megragadni egy kerékvágásban, amikor ugyanazt a szolgálatot végzem olyan emberekkel, akiket már jól ismerek. Nemrég azonban úgy éreztem, Isten arra vezet, hogy valami újat próbáljak ki.
Isten azt akarta, hogy tegyek egy kis lépést a hitben. Bár tudtam, hogy ezzel ki fogok lépni a komfortzónámból, bíztam abban, hogy ő erőt és útmutatást ad ahhoz, hogy teljesítsem, amit kér tőlem. Aznap a hitbéli lépésem az volt, hogy meglátogattam valakit, akit nem nagyon ismertem. Nagyon izgatott voltam, de elindultam hozzá, mert bíztam Istenben. Úgy találtam, hogy az idősebb nő szimpatikus, de nagyon magányos. Csodálatos beszélgetésünk volt. Örültem, hogy elmentem hozzá. Áldottnak éreztem a beszélgetésünket, és remélem, ő is így érezte. Ez a látogatás a hit sok további apró lépésének kezdő lépése volt.
Amikor engedjük, hogy Isten új irányokba vezessen bennünket, ő megmutatja a hit apró kis lépéseit, amelyek nagy változást eredményezhetnek.

Imádság: Atyánk, vezess minket a hit új lépéseiben, és adj bátorságot, amikor kilépünk komfortzónánkból, hogy téged szolgáljunk! "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek..." (Lk 11,2-4) Ámen.

A hit apró lépéseivel nagy változást érhetek el.
Kathleen R. Brewer (New Brunswick, Kanada)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI MAGÁNYOS!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek