2023. január 11. szerda

Akár esztek tehát, akár isztok, vagy bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek! Megütközésre ne adjatok okot sem a zsidóknak, sem a görögöknek, sem Isten egyházának, mint ahogyan én is mindenben mindenkinek igyekszem kedvére lenni, nem a magam hasznát keresve, hanem a többiekét, hogy üdvözüljenek.

1Kor 10,31-33.

VÁRATLAN UTAK

Mindenkinek igyekszem kedvére lenni, nem a magam hasznát keresve, hanem a többiekét, hogy üdvözüljenek. (1Kor 10,33)

Elveszettnek éreztem magam, mint aki nincs a helyén. Biztos voltam benne, hogy rosszul választottam iskolát, és órákon át próbáltam meggyőzni édesanyámat: váltanom kell vagy haza kell mennem egy évre. Naponta imádkoztam jelért, hogy ezt nyugodtan megtehessem.
Ennek ellenére elhatároztam, hogy még egy félévet maradok egy új szobatárssal. A félév elején szobatársam kezdett megnyílni. Elmesélte, hogy nehézségei vannak a hittel, és észrevette erős, Krisztusba vetett hitemet. Hitt benne, hogy Isten azért vezetett engem az életébe, hogy Krisztussal kapcsolatot keressen.
Amikor imádkozunk, gyakran azt várjuk Istentől, hogy pontosan úgy teljesítse kérésünket, ahogy mi azt megfogalmaztuk. De abban a pillanatban rájöttem, míg én új kezdetért imádkoztam, és hogy Isten adja meg azt, amire elképzelésem szerint szükségem van, akkor Isten valóban azt tette, de más módon, mint ahogy gondoltam. Annyira lefoglalt, hogy megtaláljam a körülöttem lévő dolgokban az elégedettséget, hogy teljesen elfeledkeztem, hogy az örömöt csak Krisztusban lehet megtalálni. Keresztényként az a küldetésem, hogy másokat Jézushoz vezessek, bárhol is vagyok.

Imádság: Istenünk, adj vágyat a szívünkbe, hogy mindent, amit teszünk, a nevedben tegyük és a te dicsőségedre. Ámen.

Lehet, hogy Isten válasza imádságomra más, mint amit várok.
Savannah Ashley Smith (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ELSŐÉVES EGYETEMI HALLGATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek