2023. január 13. péntek

Amikor Jézus odaért, megtudta, hogy Lázár már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan elmentek Mártához és Máriához, hogy vigasztalják őket testvérük miatt. Márta, amint meghallotta, hogy Jézus jön, elébe ment, Mária azonban otthon maradt. Márta így szólt Jézushoz: Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem. De most is tudom, hogy amit csak kérsz az Istentől, megadja neked az Isten. Jézus ezt mondta neki: Feltámad a testvéred! Márta így válaszolt: Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor, az utolsó napon. Jézus ekkor ezt mondta neki: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt? Márta így felelt: Igen, Uram, én hiszem, hogy te vagy a Krisztus, az Isten Fia, akinek el kell jönnie a világba.

Jn 11,17-27.

ÖRÖK ÉLET

Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. (Jn 11,25-26)

Férjem elkeseredett és depressziós volt. Miután hónapokig kezelték légzési problémák miatt, az orvosok még mindig nem tudtak diagnózist felállítani, és nem tudták, mit tartogat a jövő számára.
Lelkészként a férjem arra tette fel az életét, hogy másokat szolgáljon és kísérje őket sötét völgyeikben. Most elveszettnek és bizonytalannak tűnt. Nehezen találtam a módját, hogyan vigasztaljam. Az elmúlt évek családi kempingezős kalandjaira való visszaemlékezés is csak átmeneti felüdülést hozott.
Egy nap, nem sokkal halála előtt, amikor beléptem a kórházi szobájába, földöntúli békességet éreztem. Egy halvány mosollyal az arcán, férjem hozzám fordult, és megkérdezte: "Készen állsz a következő nagy kalandra?" Elfogadta a Jézus által ígért örök élet valóságát, amikor azt mondta: "Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha."
Mostanra tudom, milyen vigasztalást jelent ez az ígéret azoknak, akik haldokolnak és azoknak, akik utánuk maradnak. Földi testünk halála nem a vég. Amikor elfogadjuk Jézust megváltónknak, egy egészen új kaland vár ránk.

Imádság: Drága Urunk! Hálát adunk ígéretedért, hogy velünk maradsz, amikor földi életünk véget ér. Ámen.

Jézus feltámadása a legnagyobb békét adja.
Nancy J. Clark (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK A HALDOKLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Január
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek