2023. január 16. hétfő

Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Vagy ki az közületek, aki fiának követ ad, amikor az kenyeret kér tőle, vagy amikor halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jót a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérnek tőle?
Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük, mert ezt tanítja a törvény és a próféták.

Mt 7,7-12.

NEM ZSÁKUTCA

Ezt mondja a Szent, az Igaz, akinél Dávid kulcsa van, és amit kinyit, senki nem zárja be, és amit bezár, senki nem nyitja ki. (Jel 3,7)

Egy reggeli sétámon azon méláztam, hogy látszólag mennyire lehetetlen helyzetbe került fiúunokám az iskolában. Az utca végéhez közeledve egy zsákutca táblát és betonfalat vettem észre. Ahogy közelebb értem, megláttam egy fémajtót a betonfalban, és hallottam a túloldalon lévő forgalom zaját. Miután kinyitottam az ajtót, egy főútvonal oldalsó utcájába érkeztem. Az utca tehát zsákutcát jelentett az autósoknak, de gyalogosan átjuthattam bárhová a városban. Megértettem, hogy Isten utat talál még olyan helyzetben is, amikor nem látszik semmilyen kiút. Akkor és ott meggyőződtem, hogy Istennek kész válasza van unokám problémájára is.
Gyakran ütközünk falakba. Ilyen esetben talán lassítunk vagy megfordulunk, és félünk, mi fog történni, ha a zsákutca végére érünk. De Istennél nincsenek zsákutcák. Ha van elég bátorságunk és kitartásunk végigmenni az úton, Isten mutatni fogja az irányt a nehézségek közepette is.

Imádság: Drága Istenünk, adj bátorságot végigjárni az utunkat, míg meglátjuk az ajtót, amit nekünk nyitottál! Ámen.

Ha Isten a vezetőm, minden zsákutca egy új lehetőséget ad.
Karen Dorsey (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚTÉPÍTŐ MUNKÁSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Január
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek