2023. január 18. szerda

Jó az ÚR mindenkihez, irgalmas minden teremtményéhez. Magasztal, URam, minden teremtményed, és híveid áldanak téged. Elmondják, hogy országod milyen dicsőséges, és beszélnek hatalmadról, megismertetve az emberekkel az ÚR hatalmas tetteit, országa ragyogó dicsőségét. Országod örökkévaló ország, uralkodásod nemzedékről nemzedékre tart.
Támogat az ÚR minden elesettet, és fölegyenesít minden görnyedezőt. Mindenki várakozva néz rád, és te idejében adsz nekik eledelt. Kinyitod kezedet, és kielégítesz minden élőlényt kegyelmesen. Az ÚRnak minden útja igaz, és minden tette jóságos. Közel van az ÚR mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja. Teljesíti az istenfélők kívánságát, meghallja kiáltásukat, és megsegíti őket. Megtartja az ÚR mindazokat, akik őt szeretik, de a bűnösöket mind elpusztítja.

Zsolt 145,9-20.

EGY KÜLÖNLEGES HELY

És Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolatotokat Krisztus Jézusban. (Fil 4,7)

Szükségem volt egy csendes helyre, ahol kitisztulhat a fejem, vezetést és békét lelhetek, ezért egyik kedvenc helyemre autóztam. A meleg, szellős reggelen New Jersey-ben egy fahídon ültem a láp kellős közepén, és Istentől vártam választ egy nehéz döntésben, amit hamarosan meg kellett hoznom, és ami az egész hátralévő életemet meghatározta. Hangosan imádkoztam: "Uram, békére van szükségem, kérlek, szólj hozzám." Habár soha nem hallottam fizikailag Isten hangját, mégis voltak olyan pillanatok, amikor úgy éreztem, olyan jelet kaptam, amit értelmezhettem "szelíd és halk hangként" (1Kir 19,12).
Később egy sirály landolt a patakban, ami a híd alatt csordogált. Csak lebegett a vízen, békésen bámulva engem. Újból kértem Istent, hogy beszéljen hozzám. Körbenéztem, és azt mondtam: "Ó, most már értem. Te beszélsz. Csak én nem hallgatlak!" Körülöttem mindenhol béke honolt. A csöndben érzékeltem az Úr hangját, és érezni kezdtem a békét az elmémben és a szívemben.
Jó, ha van egy különleges hely, ahol a legközelebb érezzük magunkat Istenhez. És nagyon jó, ha megállunk és időt adunk Istennek, hogy szóljon hozzánk.

Imádság: Drága Urunk, tudjuk, hogy mindig itt vagy. Segíts, hogy legyen elég időnk nem csak beszélni hozzád, hanem meghallgatni a szelíd és halk megnyugtató hangodat. Ámen.

Isten mindig kész beszélni velem. Kész vagyok meghallgatni?
Sam Siligato (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK EGY "KÜLÖNLEGES HELYET" KERESNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Január
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek