2023. január 21. szombat

A hűségeshez hűséges vagy, a feddhetetlen emberhez feddhetetlen. A tisztához tiszta vagy, de a hamisnak ellenállsz. Az elesett népet megsegíted, de a kevély tekintetűeket megalázod. Mert te gyújtasz nekem mécsest, URam; az én Istenem fénysugarat küld nekem a sötétbe. Veled a rablóknak is nekirontok; ha Isten segít, a kőfalon is átugrom. Isten útja tökéletes, az ÚR beszéde színigaz. Pajzsa mindazoknak, akik hozzá menekülnek.
Van-e Isten az ÚRon kívül? Van-e kőszikla Istenünkön kívül? Isten ruház föl engem erővel, ő teszi tökéletessé utamat.
Lábamat a szarvaséhoz hasonlóvá teszi, magaslatokra állít engem. Ő tanítja kezemet a harcra, karjaim ércíjat feszítenek. Oltalmazó pajzsodat átadtad nekem, jobbod támogat engem, sokszor lehajoltál hozzám. Biztossá teszed lépteimet, és nem inognak bokáim.

Zsolt 18,26-37.

MEGTALÁLNI A FÉNYT

Ha elestem is, fölkelek, ha sötétségben lakom is, az ÚR az én világosságom. (Mik 7,8)

Néhány hónappal azután, hogy lediplomáztam, néhány csomó keletkezett a nyakamban. Beteg voltam, úgyhogy azt gondoltam, hogy a betegségtől vannak a duzzanatok, ami elég gyakori. De egyik nap 39 fokos lázzal keltem, és édesapám bevitt a kórházba. Néhány napig tartó imádság és várakozás után rákkal diagnosztizáltak, 24 éves koromban. Megingott a hitem, és úgy éreztem, elborít a sötétség.
Még ha nem is teljes szívvel, de mégis minden vasárnap elmentem a templomba, leborultam az oltár elé, és Istenhez kiáltottam. Minél többet hallgattam igehirdetéseket, bibliatanulmányokat és vettem részt imacsoportokban, annál inkább kezdtem mindenben Istent látni, és értelmet találni az ő igéjében.
Könnyű bízni Istenben, amikor minden jól megy. De ha valami szörnyű dolog történik, könnyebb hátat fordítani neki. Amikor nyomorúságban vagyunk vagy fájdalmas helyzetben, gyakran elveszünk a küzdelemben, és nem vesszük észre Isten minket vezető fényét. Lehet, hogy az Úrtól is messzire kerülünk. De néha ezekben a sötét időkben még tisztábban ragyog fel számunkra Isten világossága.

Imádság: Drága Istenünk, adj nekünk erőt, hogy felragyogjon számunkra a te minket vezető fényed a legsötétebb pillanatainkban is! Ámen.

A kitartó lelki gyakorlat segít megtalálni Isten világosságát.
Jenn Bailey (Nyugat-Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY MEGLÁSSUK ISTENT MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek