2023. január 23. hétfő

Aki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, Istentől született, és aki szereti azt, aki szülte, azt is szereti, aki attól született. Abból tudjuk meg, hogy szeretjük Isten gyermekeit, ha szeretjük Istent, és megtartjuk az ő parancsolatait. Mert az az Isten iránti szeretet, hogy parancsolatait megtartjuk, az ő parancsolatai pedig nem nehezek. Mert aki Istentől született, az legyőzi a világot, és az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk. Ki az, aki legyőzi a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?

1Jn 5,1-5.

ERŐFORRÁS

Mert aki Istentől született, az legyőzi a világot, és az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk. (1Jn 5,4)

Néhány nappal ezelőtt egy barátommal beszélgettem, aki megkérdezte, hogy szerintem baj-e, ha egy keresztény kérdőre vonja Istent, mikor a dolgok nehezen mennek, és látszólag nincs értelme annak, ami történik. Mindannyian átmegyünk nehéz időszakokon, és feltesszük a kérdést: Miért?
Én már néhányszor kérdőre vontam Istent, nem azért, mert nem hittem, hanem maga a helyzet elviselhetetlennek tűnt. Nem gondolom, hogy rossz dolog Istent kérdőre vonni. Az első keresztények is megtették ezt, és sokan mások is a Bibliában.
Az elmúlt évek kihívást jelentettek mindannyiunk számára. Próbák értek, frusztráltak voltunk és sokszor mérgesek a körülményeink miatt. De a mai 1Jn igeszakasza elmondja, kik vagyunk mi Krisztus Jézusban: győztesek vagyunk. Ez az igazság sose fog megváltozni, még akkor sem, ha rosszul mennek a dolgaink. Mivel Istentől születtünk, az erőnk őbenne van. Ez a bizonyosság nem feltétlenül oldja meg mindig az aktuális nehézségeinket, de békességet ad a szívünkbe, és segít, hogy Isten Lelke vezetésére bízzuk magunkat. Ezért "mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata..." (1Thessz 5,18).

Imádság: Istenünk, segíts, amikor a kétség és a hit viaskodik bennünk! Hadd ragyogjon a te igéd fénysugárként a bizonytalan időszakainkban! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Istentől születtünk, ezért győzni tudunk.
Oluwaseun Ajia (Lagos, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK BŰNÖSNEK ÉRZIK MAGUKAT, AMIÉRT KÉRDŐRE VONJÁK ISTENT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek