2023. január 24. kedd

Ha majd bemégy arra a földre, amelyet neked ad Istened, az ÚR, birtokba veszed, ott laksz, és ezt mondod: Királyt akarok emelni magam fölé, mint a körülöttem élő többi nép, csak azt emeld magad fölé királlyá, akit Istened, az ÚR kiválaszt. Testvéreid közül emelj királyt magad fölé; nem tehetsz magad fölé idegen embert, aki nem testvéred. Csak sok lovat ne tartson, és ne vigye vissza a népet Egyiptomba, hogy sok lovat szerezzen, mert megmondta nektek az ÚR, hogy ne térjetek vissza többé azon az úton. Ne legyen sok felesége, hogy szíve el ne hajoljon, és túl sok ezüstöt és aranyat se gyűjtsön. Amikor elfoglalja királyi trónját, másoltassa le magának egy könyvbe ezt a törvényt, amely a lévita papoknál található. Tartsa azt magánál, és olvassa azt egész életében, hogy megtanulja félni az URat, az ő Istenét, s hogy megtartsa ennek a törvénynek minden igéjét, és teljesítse mindezeket a rendelkezéseket. Ne legyen gőgös a szíve testvéreivel szemben, és ne térjen el ettől a parancsolattól se jobbra, se balra, hogy hosszú ideig uralkodhasson ő is meg a fiai is Izráelben.

5Móz 17,14-20.

A TANULÁS FOLYTATÁSA

Az alázatosakat igazságosan vezeti, és az ő útjára tanítja az alázatosakat. (Zsolt 25,9)

Klinikai orvosként dolgoztam 40 évig. Hogy fenntartsam a szaktudásomat és megtartsam az állásomat, minden évben referálnom kellett az előmenetelemről az igazgatótanácsnak, és folyton képeznem kellett magamat. Konferenciákra jártam, elolvastam a legújabb cikkeket, tanítottam, és magam is cikkeket írtam.
Minderre azért van szükség, hogy a gyakorló orvosok tisztában legyenek az orvoslás folyamatosan változó világával. Sose kéne abbahagynunk a tanulást, növekedést és mindezek gyakorlását a szakterületünkön.
Rájöttem, hogy a hitünk is hasonló. Nem ülhetünk a babérjainkon, hogy mi már befejeztük a tanulást és a gyakorlást. A Biblia szavai nem változnak, de úgy látom, hogy minden alkalommal, amikor olvasom, máshogy hat a folyamatosan változó életemre. Sokféle módon lehet a hitben növekedni, például gyülekezetbe járni és egyre jobban bekapcsolódni a gyülekezet életébe, a Bibliát és áhítatos kiadványokat olvasni, kiscsoportokhoz csatlakozni vagy másoknak szolgálni. Mindezek elengedhetetlen alapjai a keresztény életünknek. És ahogy a hitünket gyakoroljuk, folyamatosan mélyül a kapcsolatunk Istennel.

Imádság: Mindenható Istenünk, köszönjük szerető útmutatásodat a Bibliában. Segíts, hogy minden alkalommal tanuljunk igédből, amikor olvassuk! Jézus nevében. Ámen.

Mindig van valami új, amit megtanulhatunk a hit útján.
Victor Carcioppolo (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Január
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek