2023. január 27. péntek

Énekeljetek új éneket az ÚRnak, énekelj az ÚRnak, te egész föld! Énekeljetek az ÚRnak, áldjátok nevét, hirdessétek szabadítását mindennap! Beszéljétek el dicsőségét a nemzeteknek, csodáit minden népnek!

Zsolt 96,1-3.

GYÖNYÖRŰ DALLAMOK

És senki sem tölt újbort régi tömlőbe, mert szétrepeszti a bor a tömlőt, és tönkremegy a bor is, a tömlő is; hanem az újbor új tömlőbe való. (Mk 2,22)

Már több mint ötven éve gitározom. Különösen szeretek vasárnap délután magamban játszani. Ez majdnem olyan, mintha az ujjaimmal imádkoznék. De körülbelül háromhavonta, bármilyen gondosan hangolom is fel őket, a húrok fáradtan kezdenek szólni, és lehangolódnak. Ilyenkor az egyik legkevésbé kedvelt feladat következik: ki kell cserélnem a gitárhúrokat. Lassan letekerem és kidobom a régieket. Nagy gondossággal megfelelő feszességűre húzom az újakat, addig állítgatom őket, amíg be nem hangolódnak. Elég fárasztó a művelet, de az új húrokkal a legegyszerűbb dallamok is gyönyörűen csengenek.
Rájöttem, hogy néha Isten is hasonló módon munkálkodik bennem. Amikor elkeseredett és lehangolt vagyok, Isten megállít, és kicseréli életem húrjait. Letekeri önző és éleshangú hozzáállásomat, céljaimat, és gyengéden bűnbánatra vezet. Aztán felteszi az új húrokat és addig húzza, hangolja őket, míg Jézus Krisztus gyönyörű dallamai újra fel nem csendülnek szívemben. És mikor a Nagy Zenész újra leül, és elkezdi játszani bennem az élet gyönyörű dallamait, hát az az igazi nagy öröm!

Imádság: Mennyei Atyánk, bocsásd meg, ha döntéseink nincsenek összhangban a te akaratoddal! Hangold fel szívünket, hogy ma mennyei dallamokat énekelhessünk! Ámen.

Ma új éneket akarok énekelni az Úrnak.
Peter Caligiuri (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A ZENÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek