2023. január 28. szombat

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene.

Fil 4,4-9.

MIRE KONCENTRÁLOK

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! (Fil 4,8)

Vannak napok, amikor minden rosszul sül el, és bármerre is megyek, minden olyan lehangoló és komor. Észreveszem a piszkos padlót, a foltokat az ablaküvegen, egy új ősz hajszálat, és sok minden mást. Egy örökkévalóságig tart, míg zöldre vált a lámpa, az autósok agresszívak, és kerülgetnem kell a kátyúkat is.
Elcsendesedve a mai igevers felett, rájövök, hogy az igazi probléma az összpontosításommal van. Ha arra koncentrálok, ami rossz, akkor azt fogom látni. De ha arra figyelek, ami szép, tiszta és igaz, akkor azokat fogom megtalálni. A világ tele van jó és rossz dolgokkal, és Isten azt mondja, hogy a jóról elmélkedjünk, és azzal töltsük meg szívünket és elménket. Így megmutathatjuk másoknak is azt a békét, ami őket Krisztushoz vonzza.
Ha szemléletet váltunk, akkor biztosan megtaláljuk Istent a teremtés minden apró csodájában. Amikor megérzem a kávé fantasztikus illatát, meghallom a madárcsicsergést az ablakom alatt, vagy észreveszem a napkelte lenyűgöző színeit, a problémáim háttérbe szorulnak. Ha van egy kis időm napközben, vehetek néhány mély lélegzetet és emlékeztetem magam az Istentől kapott áldásaimra. Ma, amint a körülöttünk lévő világot szemléljük, koncentráljunk arra, ami kedves, tiszta és igazságos!

Imádság: Istenünk, segíts, hogy megláthassuk mindazt, ami szép az általad teremtett világban! Ámen.

Ma Isten jelenlétét akarom keresni mindenhol, amerre járok.
Melanie Sue Fretz (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY FELFEDEZZÜK ISTENT A KÖRNYEZETÜNKBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek