2023. január 29. vasárnap

Jézus pedig ezt mondta tanítványainak: Bizony mondom nektek, hogy gazdag ember nehezen megy majd be a mennyek országába. Ismét mondom nektek: Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, mint a gazdagnak az Isten országába bejutni. Amikor meghallották ezt a tanítványok, nagyon megdöbbentek, és így szóltak: Akkor kicsoda üdvözülhet? Jézus rájuk tekintett, és ezt mondta nekik: Embereknek ez lehetetlen, de Istennek minden lehetséges.
Ekkor megszólalt Péter, és ezt kérdezte: Mi elhagytunk mindent, és követtünk téged, hát velünk mi lesz? Jézus erre ezt mondta nekik: Bizony mondom nektek, hogy ti, akik követtek engem, a megújult világban, amikor az Emberfia beül dicsőségének trónszékébe, ti is tizenkét trónszékbe ültök, és ítéletet tartotok Izráel tizenkét törzse felett. És mindenki, aki elhagyta házát vagy testvéreit, apját vagy anyját, gyermekeit vagy földjeit az én nevemért, a százszorosát kapja, és megörökli az örök életet. De sok elsőből lesz utolsó, és utolsóból első.

Mt 19,23-30.

ÖRÖM AZ ÁLDOZATBAN

És mindenki, aki elhagyta házát vagy testvéreit, apját vagy anyját, gyermekeit vagy földjeit az én nevemért, a százszorosát kapja, és megörökli az életet. (Mt 19,29)

2011 nyarán Szingapúrba utaztam, hogy megújítsam a vízumomat, mielőtt visszatérnék az észak-indiai missziós helyemre. Izgatottan számoltam be emailen a szponzoráló gyülekezetemnek az első néhány hónapos munkámról, de megdöbbenve vettem tudomásul, hogy már nem támogatnak tovább a missziós szolgálatban. A fájdalmas végkövetkeztetés pedig az, hogy az Indiával kapcsolatos missziós álmaimnak vége.
Egy holmijaimmal teli koffert hagytam ott Indiában. Most pedig minden földi tulajdonom belefért egy táskába. Felhagytam a missziós munkával, és elkeseredve Koreába utaztam. Igazából csak Istennek próbáltam szolgálni. Miért nem gondoskodott rólam?
A mai igeszakaszból megtanulhatjuk, hogy az Istennek való szolgálat a kényelem, a biztonság és akár a jövőbeli kilátások elvesztésével is járhat. Ugyanakkor rengeteget tanultam az átélt tapasztalataimból. Barátokat szereztem, családokat ismertem meg, több országban éltem, és soha nem szenvedtem hiányt menedékben, élelemben vagy Isten népének szeretett közösségében.
Amikor áldozatot hozunk Istenért, többet nyerünk, mint amit el tudnánk képzelni, mind a földi életünkben és bizonyosan az eljövendőben is.

Imádság: Urunk, adj bátorságot, hogy kockára tudjuk tenni saját kényelmünket, és hirdessük az örömhírt. Ámen.

Az áldozathozatal lehetővé teszi, hogy jobban szolgáljam Istent.
Dennis Oh (Ho Chi Minh-város, Vietnám)

IMÁDKOZZUNK A KÜLFÖLDI MISSZIÓKBAN SZOLGÁLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Január
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek