2023. február 13. hétfő

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van Krisztus szenvedéseiben, olyan bőséges Krisztus által a mi vigasztalásunk is. Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is.

2Kor 1,3-7.

MINDEN VIGASZTALÁS ISTENE

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene. (2Kor 1,3)

Az első kemoterápiás kezelésem 10 órán át tartott egy olyan kórteremben, ahol rajtam kívül 20 másik beteg tartózkodott. A vigasztaláson túl, melyet hitem adott nekem, a többi beteg felém sugárzott kedvessége tanított meg arra az első napon, hogy mit jelent a Lélek gyümölcse.
Linda, az egyik hölgy hosszú ideje küzdött már a rákkal. Amikor egy nővér belépett, és közölte vele, hogy a terápiáját nem hagyták jóvá, és egy másik alkalommal kell majd visszajönnie, Linda fáradt mosollyal konstatálta a helyzetet. Majd kedvesen és türelmesen megszólalt: "Értem. Ez van." Linda fogta a takaróját, vette járóbotját, és indulni készült. Ahogy elhaladt mellettem - talán az arcomon látható félelem miatt - odalépett hozzám, és nekem ajándékozta a karkötőjét. Azt mondta: "Remélem ez a két igevers (2Kor 1,3-4) megnyugtat, ahogy engem is."
Miközben sok időt töltök kórházban, orvosi irodákban, gyógyközpontokban, kórtermekben vagy otthon, visszagondolok Lindára, és látom tekintetét, ahogy a bibliai igével megajándékoz. Bizonyára sokat szenvedett, mégis szánt arra időt, hogy vigasztaljon engem. Soha többet nem láttam Lindát, mégis úgy éreztem, hogy meg kell osztanom a történetét és a vigasztalás ajándékát, amelyet Isten általa ajándékozott nekem.

Imádság: Urunk, hálát adunk azokért, akiket hozzánk küldtél a szükség idején, hogy vigasztaljanak. Ámen.

Mivel Isten megvigasztal, én is vigasztalhatok másokat.
Martha J. Morris (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A KEMOTERÁPIÁS KEZELÉSBEN RÉSZESÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek