2023. február 17. péntek

Ekkor elindult az Isten angyala, aki Izráel tábora előtt járt, és mögéjük ment. Elindult az előttük levő felhőoszlop is, és mögéjük állt. Odament Egyiptom tábora és Izráel tábora közé, és az a felhő, amely világítani szokott éjjel, sötét maradt, ezért nem közeledtek egymáshoz egész éjszaka. Mózes kinyújtotta kezét a tenger fölé, az ÚR pedig egész éjjel erős keleti széllel visszafelé hajtotta a tengert, és szárazzá tette a tengerfeneket, úgyhogy a víz kettévált. Izráel fiai szárazon mentek be a tenger közepébe, a víz pedig falként állt mellettük jobbról és balról.
Az egyiptomiak üldözőbe vették őket, és a fáraó összes lova, harci kocsija és lovasa bement utánuk a tenger közepébe. A hajnali őrségváltás idején rátekintett az ÚR a tűz- és felhőoszlopból az egyiptomiak táborára, és megzavarta az egyiptomiak táborát. Megakasztotta a harci kocsik kerekeit, és nem engedte, hogy azok gyorsan haladjanak. Ekkor azt mondták az egyiptomiak: Meneküljünk Izráel elől, mert az ÚR harcol értük Egyiptom ellen! Az ÚR pedig ezt mondta Mózesnek: Nyújtsd ki kezedet a tenger fölé, hogy a víz visszatérjen az egyiptomiakra, a harci kocsikra és lovasokra! Mózes kinyújtotta a kezét a tenger fölé, és a tenger visszatért reggelre a medrébe egyenest a menekülő egyiptomiakra. Így hajtotta bele az ÚR az egyiptomiakat a tenger közepébe. Visszatért a víz, és elborította a harci kocsikat és lovasokat, a fáraó egész haderejét, amely utánuk ment a tengerbe. Egy sem maradt meg közülük. Izráel fiai viszont szárazon mentek át a tenger közepén, a víz pedig falként állt mellettük jobbról és balról. Így szabadította meg az ÚR azon a napon Izráelt Egyiptom kezéből. És látta Izráel az egyiptomiakat holtan a tenger partján. Amikor látta Izráel, hogy milyen erős kézzel bánt el az ÚR Egyiptommal, félni kezdte a nép az URat. Hitt az ÚRnak és szolgájának, Mózesnek.

2Móz 14,19-31.

ÁTVEZETŐ ÚT

Adjatok hálát az ÚRnak... Kettéhasította a Vörös-tengert, mert örökké tart szeretete. (Zsolt 136,1.13)

Miközben az izraeliták az ígéret földje felé haladtak, a Vörös-tengernél akadályba ütköztek. De Isten irántuk való szeretete és irgalma kettéválasztotta a vizet, és utat készített nekik. Az izraeliták pedig bátran folytatták útjukat.
Emlékszem, amikor nekem volt egy "Vörös tengerem". Isten egy olyan munkát adott, ahol a helyiséget bérelnem kellett. Sok éven át dolgoztam ott, de aztán anyagi nehézségek miatt nehezen tudtam fizetni a bérleti díjat. Bár nagyon szerettem volna a munkát folytatni, nem láttam, mi módon fizethetném a bérleti díjat. Már arra gondoltam, hogy feladom, de Isten utat készített nekem. Váratlanul találkoztam egy nővel, akit érdekelt a munkám, s felajánlott ingyen egy helyiséget, ahol dolgozhatok. Isten "kettéválasztotta a tengert" előttem, s én folytathattam a munkát, amelyre elhívott.
Miközben elhívásunkat követjük, mindannyian akadályokba ütközünk, melyek lehetnek anyagi nehézségek, házassági gondok, munkahelyi stressz és mások. Ha akadályhoz érünk, segítségül hívhatjuk könyörületes Istenünket, aki utat készít számunkra, és átsegít a túlsó partra.

Imádság: Drága Istenünk, ha nem látunk utat a nehézségektől, segíts, hogy bízzunk benned. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Ha nem tudom, hogy jutok át egy problémán, Isten utat készít.
Enid Adah Nyinomujuni (Dar es Salaam, Tanzánia)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI KÜSZKÖDIK A LAKBÉR FIZETÉSÉVEL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek