2023. február 19. vasárnap

Az apostolok visszatértek Jézushoz, és elbeszélték neki mindazt, amit tettek és tanítottak. Ő pedig így szólt hozzájuk: Jöjjetek velem, csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé! Mert olyan sokan mentek hozzá, hogy még enni sem volt idejük. Elhajóztak tehát egy lakatlan helyre magukban. De sokan meglátták és felismerték őt, amikor elindultak, ezért minden városból összefutottak oda, és megelőzték őket. Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélkül való juhok, és kezdte őket sok mindenre tanítani.

Mk 6,30-34.

MEGHÍVÁS PIHENÉSRE

Ha kicsorbul a vas, és nem köszörülik ki, akkor több erőt kell kifejteni. A helyesen alkalmazott bölcsesség a hasznos! (Préd 10,10)

28 éven át - mint a helyi egyetem tanszékvezetője és karának tagja - a karrieremnek éltem. Mint a legtöbb oktatónak, munkám nekem sem fejeződött be, amikor elhagytam a kampuszt. Bár a férjem bátorított, hogy szánjak időt a pihenésre és megújulásra, gyakran késő estig dolgoztam, hogy a következő napra készüljek.
Ám egyetemi munkám 29. évében mellrákot diagnosztizáltak nálam. A pihenés már nem választás kérdése volt. Hogy biztosítsam a szükséges erőt diákjaim és kollégáim szolgálatához, naponta időt szántam a pihenésre, melyet imával és bibliaolvasással töltöttem. A napi csendességet Isten jelenlétében nagyon hasznosnak találtam elmém, testem és lelkem megnyugtatására, s így képes voltam a következő kihívással szembenézni.
Úgy képzelem, a pihenéssel való kapcsolatom hasonló ahhoz, amit az apostolok tapasztaltak, amikor Jézus útjuk végeztével pihenni hívta őket. Néha nem tartjuk elsődlegesnek az Isten jelenlétében való pihenést, míg át nem élünk egy stresszes életeseményt. Bármily fájdalmas is volt a rákos diagnózisom, megmentette az életemet azzal, hogy megtanított pihenni.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy a te jelenlétedben való pihenésre hívsz, hogy megerősítsd elménket, testünket és lelkünket mindarra, amire elhívtál minket! Ámen.

A pihenés megtanulása előkészít az Isten jó szolgálatára.
Jennifer Hegeman (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK PIHENÉSRE VAN SZÜKSÉGE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek