2023. február 25. szombat

Mivel tehát ilyen reménységünk van, teljes nyíltsággal szólunk, és nem úgy, mint Mózes, aki leplet tett az arcára, hogy ne lássák Izráel fiai a mulandó dicsőség végét. De az ő gondolkozásuk eltompult, mert az Ószövetség felolvasásakor ugyanaz a lepel mind a mai napig felfedetlenül megmaradt, mivel az csak Krisztusban tűnik el. Sőt mindmáig, valahányszor Mózest olvassák, lepel van a szívükön. De ha majd megtérnek az Úrhoz, elvétetik a lepel. Az Úr pedig a Lélek, és ahol az Úr Lelke, ott a szabadság. Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre.

2Kor 3,12-18.

AZ IGAZGYÖNGY KIALAKULÁSA

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

Nemrégiben kezembe került egy újságcikk, ami a világ legnagyobb igazgyöngyéről tudósított. Ahhoz, hogy egy gyöngy kialakuljon, szükség van valami irritáló dologra. Ez egy parazita, halpikkely vagy egy szemétdarabka is lehet, ami bejut a kagyló belsejébe. Ezek után a kagyló kibocsát egy anyagot, amivel bevonja az irritáló dolgot, és ezt megismétli nagyon sokszor, rétegről rétegre. Ezek a rétegek, amelyek védik a kagylót az odakerült irritáló anyagtól, megkeményednek, és így jön létre a csillogó gyöngy. Az a hatalmas gyöngy, amit az újságban láttam, bizonyára ezer és ezer csillogó, egymásra épülő rétegből épült fel.
A mi életünkbe is kerülhet szemét: káros szokások, egészségtelen emberi kapcsolatok, önértékelési zavarok vagy elégedettség révén. Még azt is hihetjük, hogy ezek az irritáló tényezők azok, amelyek meghatároznak minket, tehát lehetetlenség változtatni rajtuk. Ahogy Isten átformáló "szeretetrétegei" betakarnak bennünket a kegyelemmel, lépésről lépésre védelmet nyerünk, megújulunk és az életünk megszépül.

Imádság: Újjáteremtő Istenünk, segíts bennünket, hogy bízni tudjunk a te átalakító szeretetedben, hogy az életünk darabkáiból valami szép szülessen. "Mi atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod... Ámen." (Mt 6,9-13)

Isten kegyelme és szeretete átalakít engem.
Lu Fullilove (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI EGÉSZSÉGTELEN KAPCSOLATBAN ÉL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek