2023. március 3. péntek

Jézus mondja: Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem fogadhat be, mert nem látja őt, nem is ismeri; ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz. Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. Még egy kis idő, és a világ többé nem lát engem, de ti megláttok, mert én élek, és ti is élni fogtok. Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek. Aki elfogadja parancsolataimat, és megtartja azokat, az szeret engem, aki pedig szeret engem, azt szeretni fogja az én Atyám; én is szeretni fogom őt, és kijelentem neki magamat.

Jn 14,15-21.

VIGASZTALÓNK

Én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké. (Jn 14,16)

Ott ültem a padon, várva, hogy másodjára megpróbáljam sikeresen teljesíteni a felvételi vizsgámat. Sok csalódás után nemrég kezdtem újra keresni Isten vezetését, és most izgatott voltam, mert tudtam, hogy bármit kérhetek Istentől. Imádkoztam, hogy a Szentlélek üljön mellém, és azonnal tudtam, hogy a Szentlélek ott van és segít. Ez volt az első lépés Istennel való kapcsolatom felfrissítésében.
Isten a Szentlelket vigasztalónak adta nekünk. De ha nem ismerjük fel a velünk lévő és bennünk lakozó Lelket, elszalasztjuk azt a vigasztalást és közösséget, amelyet utunk során kapunk. A Jn 14,16-ban Jézus elmagyarázza, hogy megismerhetjük a Szentlelket és közösségünk lehet vele. Ezt a Lélek jelenlétének felismerésével, és a vele való állandó kapcsolattal tesszük. Ha fenntartjuk kapcsolatunkat a Szentlélekkel, jobban tudjuk követni a vezetését és megtapasztalni erejét az életünkben. Nagy öröm megismerni a Szentlelket, aki bennünk lakozik.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy a Lélek által jelen vagy az életünkben. Segíts állandó kapcsolatban lenni veled, bármennyire is elfoglaltak vagyunk! Ámen.

Isten Lelke megvigasztal és bennem lakozik.
Maudlyn O. Adeleke (Szövetségi Fővárosi Terület, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK A VIZSGÁZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek