2023. március 4. szombat

A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.

1Kor 13,4-7.

ISTEN TÜRELMESEN VÁR

De még vár az ÚR, hogy megkegyelmezhessen, készen áll arra, hogy irgalmazhasson. Mert bár ítélő Isten az ÚR, boldogok mindazok, akik benne reménykednek. (Ézs 30,18)

A kétéves ausztrál juhászkutyám nagyon szeret játszani, a neki eldobott tárgyakat visszahozni. Újra meg újra odahozza elém a labdát, a frizbit, a csontot vagy akár a zoknit, hogy dobjam el neki. Ha elfoglalt vagyok, türelmesen várja, míg ráfigyelek. Amint leteszek egy könyvet, vagy egy reklám jön a tévében, vagy lecsukom a grillező fedelét, felugrik, és egy játékot ejt a lábam elé, hogy dobjam el. Soha nem fárad bele.
Ma reggel amint dolgozószobámban kávézom, és próbálom olvasni a Bibliát, újra odahozza a labdát, hogy dobjam ki az előtérbe. Azt mondom neki, hogy hagyjon békén, hadd térjek vissza az olvasmányomhoz, amely ironikus módon Isten türelméről szól - amiért nagyon hálás vagyok. Eszembe jut, hogy mi emberek minden problémánkat és aggodalmukat állandóan Isten elé visszük, aki soha, de soha nem fárad el tőlünk.
Még akkor is, ha nem szánunk rá időt, Isten mindig jelen van, és szeretettel várja figyelmünket. Isten valóban ilyen nagyszerű!

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy türelmes vagy velünk, még akkor is, ha mi türelmetlenek vagyunk veled. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma... Ámen. (Mt 6,9-13)

Isten türelmes velem, én is türelmes leszek másokkal.
Jim Weems (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK TÜRELEMÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek