2023. március 8. szerda

Ajánlom nektek nőtestvérünket, Fébét, aki a kenkhreai gyülekezet szolgálója: fogadjátok be őt az Úrban a szentekhez illően, és álljatok mellé minden olyan ügyben, amelyben szüksége van rátok, mert ő is sokaknak lett pártfogója, nekem magamnak is. Köszöntsétek Priszkát és Akvilát, akik munkatársaim Krisztus Jézusban! Ők értem saját életüket kockáztatták, és nekik nemcsak én vagyok hálás, hanem a népek valamennyi gyülekezete is. Köszöntsétek a házukban lévő gyülekezetet is! Köszöntsétek az én szeretett Epainetoszomat, aki Ázsia tartományának zsengéje Krisztusban! Köszöntsétek Máriát, aki sokat fáradozott értetek! Köszöntsétek Andronikoszt és Júniát, rokonaimat és fogolytársaimat, akiket nagyra becsülnek az apostolok körében, akik nálam is előbb jutottak hitre Krisztusban! Köszöntsétek az Úrban szeretett Ampliátuszomat! Köszöntsétek Urbánuszt, aki munkatársunk Krisztusban, és az én szeretett Sztakhiszomat! Köszöntsétek Apellészt, Krisztus kipróbált emberét! Köszöntsétek az Arisztobulosz háza népéből valókat! Köszöntsétek Heródiónt, az én rokonomat! Köszöntsétek a Narcisszusz háza népéből azokat, akik az Úrban hisznek! Köszöntsétek Trifainát és Trifószát, akik fáradoznak az Úrban! Köszöntsétek a szeretett Persziszt, aki sokat fáradozott az Úrban! Köszöntsétek az Úrban kiválasztott Rúfuszt és anyját, aki nekem is anyám! Köszöntsétek Aszinkritoszt, Flegónt, Hermészt, Patrobászt, Hermászt és a velük lévő testvéreket! Köszöntsétek Filologoszt és Júliát, Néreuszt és nőtestvérét, valamint Olimpászt és a velük lévő szenteket mind!

Róm 16,1-15.

FONTOS SZEREPEK

Kérlek, hűséges munkatársam, segíts nekik, akik együtt küzdöttek velem az evangéliumért, Kelemennel és a többi munkatársammal is, akiknek a neve benne van az élet könyvében. (Fil 4,3)

Ismerősen csengenek a Jókebed, Sifra és Puá nevek a Bibliából? Én nem ismertem fel azonnal, de ezek az asszonyok kulcsszereplők voltak Mózes születésénél a 2Móz 1 szerint. Jókebed volt Mózes édesanyja. Sifra és Puá voltak azok a szülésznők, akikről úgy tartják, hogy részt vettek a születésénél, és arról is ismertek, hogy megszegték a fáraónak az újszülött fiúkra vonatkozó parancsát. Isten eme bátor asszonyainak nevét mégsem emlegetik vagy ismerik széles körben. Az olvasmányban Pál apostol köszönetét fejezte ki a gyülekezet hűséges munkásainak - közöttük olyan asszonyoknak, akiknek a neve nem annyira ismerős.
Hasonlóképpen nem ismerjük azoknak a nőknek a nevét, akik egy kicsit megkönnyítik mindennapjainkat. Ma, a Nemzetközi Nőnapon szánjunk egy percet arra, hogy megemlékezzünk azokról, akik naponta értünk dolgoznak: ügyfélszolgálati munkatársak, bolti eladók, buszsofőrök, postai dolgozók, rendőrök és más segítők. Mindannyian fontos szerepet töltenek be életünkben és közösségünkben. Mondjunk nekik szívből jövő "köszönömöt" vagy mondjunk értük egy csendes hálaimát. Lehet, hogy nem tudjuk a nevüket, de soha ne felejtsük el, milyen fontosak.

Imádság: Istenünk, köszönjük azokat, akik téged szolgálnak tetteikkel. Emlékeztess, hogy legyünk hálásak mi is a körülöttünk élők szolgálatáért! Ámen.

Istennek minden ember fontos.
Monica A. Andermann (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖRÜLÖTTÜNK ÉLŐ NŐK SZOLGÁLATÁÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek