2023. március 9. csütörtök

Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: Mózes, az én szolgám meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet Izráel fiainak adok. Nektek adok minden helyet, amelyre lábatokkal léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a Nagy-tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogyan Mózessel is vele voltam. Nem hagylak magadra téged, és nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy erős és igen bátor, tartsd meg és teljesítsd mindenben azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el attól se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,1-9.

ISTEN ENGEM ÚGY SEGÉLJEN!

Hozzád kiáltok, mert meghallgatsz, Istenem. Fordítsd felém füledet, hallgasd meg beszédemet! (Zsolt 17,6)

Felfigyeltem egy hagyományra az Egyesült Államokban; amikor az újonnan megválasztott köztisztviselők esküt tesznek, az eskü a következő szavakkal végződik: "Isten engem úgy segéljen!". Mennyire helyén valók ezek a szavak! Azt jelentik, hogy ők Isten segítsége nélkül nem tudják ellátni hivataluk feladatait.
Azóta követem e szavak szellemét, amióta tudom, hogy Isten gyermeke vagyok. Valahányszor nehéznek és ijesztőnek tűnő feladatba kezdek, elmondom Istennek ezeket a szavakat, majd bátran folytatom a feladatot, tudva, hogy ő segíteni fog annak véghezvitelében. A Józs 1,9 egyértelműen ezt mondja: "Légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz." Isten bátorította Józsuét, hogy vezesse be népét az ígéret földjére. Nem volt könnyű feladat, de Józsué Isten jelenlétével és erejével teljesítette.
Bármilyen feladat is áll előttünk - a családban, a munkahelyen, a közösségben vagy a gyülekezetben, biztosak lehetünk abban, hogy Isten velünk van, és vezetni fog. A Zsolt 17,6 szerint ha imádkozunk, és Isten kezébe tesszük le feladatainkat, akkor az ő segítségében bízva végezhetjük munkánkat.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy mindig velünk vagy. Segíts, hogy állandóan hozzád forduljunk segítségért! Ámen.

Minden feladatot imával fogok kezdeni.
Kong Peng Sun (Szingapúr)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJONNAN MEGVÁLASZTOTT KÖZTISZTVISELŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek