2023. március 13. hétfő

Amikor esteledett, odamentek Jézushoz tanítványai, és ezt mondták: Lakatlan ez a hely, és későre jár. Bocsásd el a sokaságot, hogy menjenek a falvakba, és vegyenek élelmet maguknak. Jézus azonban ezt mondta nekik: Nem kell elmenniük: ti adjatok nekik enni! Ők így válaszoltak: Nincs itt egyebünk, csak öt kenyerünk és két halunk. Ő pedig ezt mondta: Hozzátok nekem ide azokat! Ekkor megparancsolta a sokaságnak, hogy telepedjenek le a fűre, azután vette az öt kenyeret és a két halat, feltekintett az égre, megáldotta és megtörte a kenyereket, és a tanítványoknak adta, a tanítványok pedig a sokaságnak. Miután valamennyien ettek és jóllaktak, összeszedték a maradék darabokat, tizenkét tele kosárral. Aki pedig evett, mintegy ötezer férfi volt, az asszonyokat és a gyermekeket nem számítva.

Mt 14,15-21.

MENNYI AZ ELÉG?

Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül. (Péld 11,25)

Férjemmel, Joe-val a húszas éveink végén jártunk. Már megvolt a kétéves kislányunk, és úton volt a kisfiunk, amikor Joe egy horgászversenyen észrevette, hogy a jobb szemére homályosan lát, és orvosi segítségre van szüksége. Megállapították, hogy leszakadt a retinája. A következő két évben egy csodálatos orvos gondoskodása mellett több műtéten esett át. Végül nem tudták helyrehozni a sérülést, így az egyik szemére elveszítette a látását.
Hálánkat szerettük volna kifejezni az orvosnak a gondoskodásért, és megosztani vele a kifogott hal egy részét. Kivettem néhány csomagot a fagyasztóból és a hűtőtáskába tettem. Később indíttatást éreztem magamban, hogy még egy csomaggal odarakjak a többihez. Mindez egészen addig tartott, míg azt nem mondtam, "Rendben Uram, hallak. Ezek a te halaid, mi csak kifogtuk őket. Ha az összes halat szeretnéd, a legnagyobb örömmel adom. Miután az összes halat bepakoltam, békességet éreztem és tudtam, hogy örömet szereztem az Úrnak.
Mennyi hal az elég? Az én mértékem szerint néhány csomag. Isten mértéke szerint a teljes fogás. Kapcsolatainkban, családi életünkben, közösségi szolgálatunkban és a gyülekezetben Isten azt kéri tőlünk, hogy az "egész fogást" adjuk.

Imádság: Urunk, hálát adunk neked, hogy folyamatosan tanítasz minket, hogy úgy adjunk, ahogy te is adtál nekünk. Ámen.

Amikor úgy érzem, eleget adtam, még akkor is adhatok többet.
Sandy Hall (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELVESZTETTÉK A LÁTÁSUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek