2023. március 14. kedd

Mit mondjunk tehát ezekre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyan ne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? Ki vádolná Isten választottait? Hiszen Isten az, aki megigazít. Ki ítélne kárhozatra? Hiszen Krisztus Jézus az, aki meghalt, sőt feltámadt, aki Isten jobbján van, és esedezik is értünk. Ki választana el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Amint meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.

Róm 8,31-39.

ÍGÉRETÜNK

Ki választana el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? (Róm 8,35)

Türelmetlenül vártam, hogy beszélhessek telefonon Mexikóban lévő családommal. Jelenleg börtönben vagyok és csak korlátozott lehetőségem van telefonálásra. A feleségem nem volt elérhető, amikor hívtam, de beszéltem a szüleimmel, a fiammal és végül a lányommal is.
Ahogy a lányommal beszéltem, érzékeltem, hogy megváltozik a hangszíne. Váratlanul elkezdett sírni, és küszködve elmondta, hogy a hal, amit tőlem kapott születésnapjára, elpusztult. Próbáltam megvigasztalni és elmagyarázni, hogy miért történhetett ez meg, de nem akart tovább beszélni. Egyszerűen azt mondta, "Viszlát, Papa, Isten óvjon!"
A telefonálás után visszatértem a cellámba. Szomorúság töltött el, mert szeretem a lányomat, és szomorú volt a szívem, hogy sírni hallottam. A Bibliámat olvasva rájöttem, hogy mennyire törékenyek vagyunk mindannyian. Ugyanakkor örökké hálás vagyok az ígéretért, mely a Róm 8,38-39-ben van, ami szerint semmi sem választhat el bennünket Isten szeretetétől, mely Krisztusban van. Tudjuk, hogy Isten mindig gondoskodni fog rólunk - feltétel nélküli szeretete biztosítékunk és ígéretünk.

Imádság: Urunk, hozzád kiáltunk, erősíts meg ígéretedben, hogy semmi sem választhat el minket szeretetedtől! Ámen.

"Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket". (1Jn 3,1)?
Camacho De La Luz Armando (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A BÖRTÖNBEN LÉVŐKÉRT ÉS CSALÁDJAIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek