2023. március 15. szerda

Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életét adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért. Akinek pedig világi javai vannak, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a szívét, abban hogyan maradhatna meg az Isten szeretete?
Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és igazsággal. Ebből tudható, hogy az igazságból valók vagyunk. És akkor az ő színe előtt azzal biztatjuk a szívünket, hogy bár a szívünk elítél, Isten mégis nagyobb a mi szívünknél, és mindent tud. Szeretteim, ha pedig a szívünk nem ítél el, bizalommal szólhatunk Isten előtt; és amit csak kérünk, megkapjuk tőle, mert megtartjuk parancsolatait, és azt tesszük, ami kedves őelőtte. Az ő parancsolata pedig az, hogy higgyünk az ő Fia, Jézus Krisztus nevében, és szeressük egymást, ahogyan erre parancsolatot adott nekünk. Aki pedig megtartja az ő parancsolatait, az őbenne marad, és ő is abban; és hogy ő bennünk marad, azt a Lélektől tudjuk meg, akit nekünk adott.

1Jn 3,16-24.

TÁMOGASSÁTOK EGYMÁST!

Szeretetben szolgáljatok egymásnak (Gal 5,13)

Lagosi gyülekezetünkben a Laikusok Hete alatt a gyülekezeti tagok meglátogatják a betegeket és szenvedőket. Csoportosan megyünk kórházakba, idősek otthonába, hospice házakba, börtönökbe és árvaházakba. Tengernyi szenvedésnek lehetünk tanúi. Időnkkel és adományainkkal támogatjuk őket, ezzel segítve őket szenvedésükben. Micsoda vigasztalás egy magányos ember számára, hogy a hívők egy vidám csoportja Krisztus szeretetének üzenetét viszi hozzá szavakban és tettekben egyaránt!
A böjt idején fokozottan igyekszünk támogatni egymást. Extra időt és energiát szentelünk a családunknak. Az új szomszédokat befogadjuk. Megnyugtatjuk az aggódókat. Nagyobb szeretettel végezzük munkánkat, és próbálunk megértőbbek lenni munkatársainkkal.
Böjti időszakban Jézus arcát látjuk mindenkiben. Ott látjuk Jézust a megtört szívűekben, a lenézettekben, a szenvedőkben és az elutasítottakban. Felajánljuk támogatásunkat, és hagyjuk, hogy Krisztus munkálkodjon rajtunk keresztül. Amikor megnyitjuk szívünket, kegyelmet kapunk, hogy testvéreink mellett álljunk, és osztozzunk velük szenvedéseikben, és nem kizárólag böjt idején, hanem életünk minden napján.

Imádság: Kegyelmes Atyánk, töltsd be szívünket szereteteddel, hogy megoszthassuk a szenvedőkkel! Ámen.

Jézus arcát keresem ma mindenkiben, akivel találkozom.
Nenye Andy-Eke (Lagos, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK A HOSPICE ÁPOLÁSRA SZORULÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek