2023. március 18. szombat

Ezután Jézus Jerikóba ért, és áthaladt rajta. Élt ott egy Zákeus nevű gazdag ember, aki fővámszedő volt. Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus, de kis termetű lévén, nem láthatta a sokaságtól. Ezért előrefutott, és felmászott egy vadfügefára, hogy lássa őt, mert arra kellett elmennie. Amikor Jézus odaért, felnézett, és így szólt hozzá: Zákeus, jöjj le hamar, mert ma a te házadban kell megszállnom. Ekkor sietve lejött, és örömmel befogadta. Akik ezt látták, mindnyájan zúgolódtak, és így szóltak: Bűnös embernél szállt meg. Zákeus pedig odaállt az Úr elé, és ezt mondta: Uram, íme, vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakitől valamit törvénytelenül vettem el, a négyszeresét adom vissza annak. Jézus így felelt neki: Ma lett üdvössége ennek a háznak, mivelhogy ő is Ábrahám fia. Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.

Lk 19,1-10.

A MEGMENTŐ ISTEN

Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet. (Lk 19,10)

Az ápolói munkám során egy idős, haldokló beteget gondoztam. Mogorva férfi volt, aki még azokat is szidta, akik gondoskodtak róla. Egy nap az ágya szélénél álltunk, amikor bejött a kezelőorvos. Már korábban megemlítettem az orvosnak a páciens folyamatos rosszkedvét, ezért most felajánlott neki egy hangulatjavító gyógyszert. A beteg mérgesen visszautasította a kezelést.
A következő étkezésnél megkérdeztem tőle: "Valami bántja önt. Szeretne beszélni róla?" Rögtön válaszolta, hogy "Nem! Semmi értelme!" Aztán összeszedtem a bátorságomat, és megkérdeztem: "Imádkozhatok önért?" A válasza még dühösebb volt: "Nem!" Csendben folytattam az etetését. Azonban a lelkemben éreztem, hogy megbánta hirtelen haragú válaszát.
Másnap reggel, amikor beértem a munkahelyemre, azonnal gyógyszert kellett adnom neki. Hirtelen romlott az állapota, és felkiáltott: "Segítsen!" Megkérdeztem tőle: "Mit tehetek önért?" Azt felelte: "Imádkozzon értem!" Már nem emlékszem az imám szavaira. Egy kicsit esetlennek éreztem, de hiszem, hogy Isten munkálkodott az imádságon keresztül. Soha többé nem volt lehetőségem imádkozni ezzel az idős emberrel. Hamarosan eszméletét vesztette, majd meghalt. Azóta is szoktam imádkozni a betegeimért, és bízom Istenben, hogy gondja van rájuk.

Imádság: Istenünk, köszönjük végtelen szeretetedet és mindenki számára felkínált kegyelmed ajándékát. Ámen.

Isten szeret törődni gyermekeivel.
Johanna (Finnország)

IMÁDKOZZUNK A BETEGÁPOLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek