2023. március 19. vasárnap

Így jutott el Derbébe, majd Lisztrába is. Volt ott egy Timóteus nevű tanítvány, egy hívő zsidó asszonynak és egy görög apának a fia, akiről jó bizonyságot tettek a lisztrai és ikóniumi testvérek. Pál magával akarta őt vinni, ezért az ott lakó zsidókra való tekintettel körülmetélte őt. Mert mindenki tudta, hogy az apja görög volt. Amikor végigjárták a városokat, átadták nekik azokat a határozatokat, amelyeket a jeruzsálemi apostolok és vének hoztak, hogy tartsák meg azokat. A gyülekezetek pedig erősödtek a hitben, és naponként gyarapodtak lélekszámban.

ApCsel 16,1-5.

BÖJT NEGYEDIK VASÁRNAPJA

Te azért, fiam, erősödjél meg a kegyelemben, amely Krisztus Jézusban van. (2Tim 2,1)

Pál apostol élete egészen rendkívüli volt: drámai módon tért meg a keresztényüldöző farizeusi életből, majd a korai egyház vezetője lett, számos levelet írt, bátran kiállt az elutasítással szemben, és mindenekfelett elképesztő hite volt Jézus Krisztusban. Ahogy a filippibeliekhez írta: "Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség" (Fil 1,21).
Részt vettem nemrég egy bibliaórán, melyen Pál Timóteushoz írt leveleit vizsgáltuk, és felismerhettem Pál csodálatos életének egy újabb jellegzetességét. A beszélgetésünk során megvilágosodott, Pál milyen nagyszerűen mentorálta fiatal szolgatársát. Elképzelhetjük, amint Pál Timóteust tanította a számos missziós út során. S amikor Pál élete végéhez közeledett, félretette saját szükségleteit, és bátorító levelet írt Timóteusnak. Arra ösztönözte, hogy maradjon hű az evangélium üzenetéhez, amit Pál tökéletesen megélt.
Pál és Timóteus története számunkra is jó lecke. Mindannyian ismerünk fiatalokat, akiket vezethetünk a hit útján. Pál élete nagyszerű emlékeztető, hogy tudatosabban éljünk a lehetőségekkel, és vegyük ki részünket mások bátorításában, sőt felvértezésében, a Krisztus követésére.

Imádság: Drága Atyánk, köszönjük Fiad, Jézus Krisztus ajándékát. Segíts megosztanunk ezt az ajándékot embertársainkkal, és biztatni őket hitükben! Ámen.

Ma kit bátoríthatok hitében?
John D. Bown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖZÖSSÉGÜNK FIATALJAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek