2023. március 20. hétfő

Áldott az ÚR, mert meghallgatta esedező hangomat. Erőm és pajzsom az ÚR, benne bízik szívem. Ő megsegített, ezért vidám a szívem, és énekelve adok neki hálát. Az ÚR az ő népének erőssége, felkentjének megsegítő ereje. Segítsd meg népedet, áldd meg örökségedet, légy pásztora, és gondozd örökké!

Zsolt 28,6-9.

ISTEN ERŐT ADOTT

Erőm és pajzsom az ÚR, benne bízik szívem. Ő megsegített. (Zsolt 28,7)

Az egyetem utolsó évében a szakdolgozatom védésére készültem. Sajnos, családtagjaim közül senki sem tudott részt venni a védésen, mert a nagyapám, akivel 4 éve együtt laktam, gyenge fizikai állapotban volt, és több családtagom az ő ápolásában segített.
Míg az évfolyamtársaim és rokonaik közt állva várakoztam, a nővérem felhívott, hogy nagyapa meghalt. Sírni kezdtem. Gyász és aggodalom öntötte el az elmémet, és ez annyira elhatalmasodott rajtam, hogy összeomlottam és a gyengélkedőbe vittek.
Apukám felhívott, és azt mondta, teljesen megérti és támogatja a döntésemet, ha most nem akarom megvédeni a szakdolgozatomat. De ez azt jelentette volna, hogy az utolsó egyetemi évem elvész. A Fil 4,13 jutott eszembe ekkor: "Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem." Összeszedtem a gondolataimat, és kértem Istent, hogy segítsen. Olyan béke töltött el, amit nem tudok megmagyarázni, és úgy döntöttem, hogy megvédem a dolgozatomat.
Végig mély kapcsolatot éreztem Istennel, aki megadta a szükséges erőt. A családom, a barátaim és a professzoraim egészen elámultak. Csak annyit tudtam mondani: "Isten adta az erőt."

Imádság: Mindenható Istenünk, köszönjük támogató jelenlétedet és igédet, ami arra biztat, hogy bátrak legyünk és bízzunk benned. Ámen.

Isten az erő igazi forrása.
Pilar González (Coquimbo, Chile)

IMÁDKOZZUNK A DIPLOMÁZÓ DIÁKOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek