2023. március 21. kedd

Honnan vannak viszályok és harcok közöttetek? Nem a tagjaitokban dúló önző kívánságok okozzák ezeket? Kívántok valamit, és nem kapjátok meg, öltök és irigykedtek, de nem tudtok célt érni, harcoltok és viszálykodtok, de nem kapjátok meg, mert nem kéritek. Vagy ha kéritek is, nem kapjátok meg, mert rosszul kéritek: csupán élvezeteitekre akarjátok azt eltékozolni. Paráznák, nem tudjátok-e, hogy a világgal való barátság ellenségeskedés Istennel? Ha tehát valaki a világgal barátságot köt, ellenségévé válik Istennek. Vagy azt gondoljátok, hogy az Írás ok nélkül mondja: "Irigységre kívánkozik a lélek, amely bennünk lakozik"? De még nagyobb kegyelmet is ad, ezért mondja: "Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ad." Engedelmeskedjetek azért Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek. Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek. Gyötrődjetek, gyászoljatok és sírjatok, nevetésetek forduljon gyászra, örömötök szomorúságra. Alázzátok meg magatokat az Úr előtt, és ő felmagasztal titeket.

Jak 4,1-10.

KÖZELEDJETEK!

Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. (Jak 4,8)

Gyerekkoromban észrevettem, hogy a szüleim és a rokonaim csak nagy ünnepeken vagy nehéz időkben fordultak Isten felé, akkor dicsérték és keresték őt. Havonta csak párszor mentünk templomba; de érzékeltem, hogy egy nagyon nyilvánvaló válaszvonal volt a gyülekezeti élet és az otthoni élet között, és a kettő sosem keveredett.
Ahogy felnőttem, ez a gyakorlat értelmetlenné vált számomra. Hogyan hanyagolhatjuk így el Istent, aki életet adott nekünk, hogy csak ünnepeken és a bajban jövünk hozzá?
Ahogy hitben növekedtem, egy fontos leckét megtanultam. Minél több időt adunk az életünkből Istennek, annál közelebb kerülünk hozzá. Isten méltó minden figyelmünkre, nem csak bizonyos napokon. Jakab levele ezt mondja: "Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok." Nem kell arra várnunk, hogy valami rosszra forduljon, hogy keressük Isten jelenlétét. Átélhetjük az ő jelenlétét a jó és rossz időkben egyaránt. Az igazi béke akkor árad ránk, amikor elkötelezzük magunkat Isten mellett és az ő útján járunk.

Imádság: Drága Urunk, ebben a zavaros világban tartsd nyitva a szemünket, hogy megtaláljuk az igazi békét és biztonságot, ami tőled jön. Ámen.

A jó és rossz időkben egyaránt Istenhez fordulok.
Zach Schaar (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK ELKÖTELEZŐDÉSÉRT A MINDENNAPOS IMÁDKOZÓ ÉLETRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek