2023. március 22. szerda

Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének. Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek. Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak. Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek összerakásának. Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való tartózkodásnak. Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak. Megvan az ideje az eltépésnek, és megvan az ideje a megvarrásnak. Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek. Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek. Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének.

Préd 3,1-8.

SZILÁRDSÁG ÉS MEGTÖRTSÉG

Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. (Préd 3,1)

Telente gyakran sétálok az erdőben a kutyámmal. Hogy ösvényt vágjak magunknak, sokszor letörök útban lévő ágakat. A legtöbb könnyen eltörik, de van néhány annyira ellenálló gally, hogy mindegy, mit teszek, elhajolnak, de nem törnek el.
Korábban azt gondoltam, hogy nekem sem szabad összetörnöm. Úgy véltem, hogy annyira erősnek és kitartónak kell lennem a hitben minden körülmények között, hogy ha meghajlok is, el ne törjek. De aztán tavasszal észrevettem, hogy az eltört ágakon gyönyörű szép új hajtások nőttek. Rájöttem, hogy jó dolog ellenállónak lenni, de ha engedek a megtöretésnek, annak is megvannak a maga előnyei. Ha új növekedésre kényszerít az élet, szélesedik a látóköröm és az előttem álló lehetőségek tárháza is. Ha a régi mintákat elengedem, amik többé nem válnak hasznomra, azoknak az új megoldási módok vehetik át a helyét.
Az idei egy kihívásokkal teli év volt. Bár volt bennem egy nagy kitartás, mégis átéltem olyan pillanatokat, amikor megtörtem. Attól, hogy hűségesek vagyunk, még nincsenek mindig konkrét válaszaink. Talán megvan az ideje mind a kitartásnak és a megtörésnek. Talán lehetünk egyszerre ellenállók és megtörtek is. A hit útján mindkettőre szükség van.

Imádság: Urunk, segíts nekünk elfogadni a szilárdságot és a megtörtséget is. Teremts bennünk egy új kezdetet! Ámen.

A megtörtség egy új kezdetet és gyönyörű növekedést adhat.
Sue Konkel (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY ÚJ NÖVEKEDÉSI LEHETŐSÉGET TALÁLJUNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek