2023. március 25. szombat

Ezt az igét mondta az ÚR Jeremiásnak: Indulj, menj el a fazekas házába, mert ott akarom közölni veled igéimet. Elmentem tehát a fazekas házába, aki éppen a korongon dolgozott. De rosszul sikerült az edény, amelyet a fazekas agyagból készített a kezével. Ekkor egy másik edényt készített belőle a fazekas, ahogyan azt jónak látta. Ekkor így szólt hozzám az ÚR igéje.

Jer 18,1-5.

BÁTORÍTÁSRA TALÁLNI

De rosszul sikerült az edény, amelyet a fazekas agyagból készített a kezével. Ekkor egy másik edényt készített belőle a fazekas, ahogyan azt jónak látta. (Jer 18,4)

Egy zsidó családban nőttem fel, de 50 éves koromban húsvét vasárnapján megkeresztelkedtem. A Szentlélek belépett az életembe, és keresztény lettem.
Egyik nap elmentem a kedvenc kávézómba, és találtam egy Csendes Perceket az asztalon. Minden történetet elolvastam benne. Tudtam, hogy az Úr készítette oda, hogy megtaláljam, és megerősítsen a Krisztus útján, és hogy jobban megértsem őt.
Tizenegy évvel később egy barátnőmmel egy közeli egyetemen sétáltunk, és találtunk egy kis kápolnát. Ott volt bent a Csendes Percek egy asztalon. Egyből emlékeztem rá, és meséltem a barátnőmnek az első példányról, ami kezem ügyébe akadt. Egyet hazavittem ebből is. Ahogy a bizonyságtételeket olvastam a világ minden tájáról, olyan emberektől, akiknek különleges kapcsolata van Jézussal, úgy éreztem, egységben vagyok velük.
Idővel rájöttem, hogy nem kell feladnom a zsidó hagyományaimat ahhoz, hogy Krisztussal kapcsolatom legyen. A Krisztushoz tartozás segített rátalálni egy belső békére, és békességet hozott a kapcsolataimba is. Az Úr a Csendes Percek történeteit épp a megfelelő pillanatban hozta az életembe.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük az embereket és történeteiket, melyek bátorítják a mi hitünket is. Segíts a szeretet útján járni! Ámen.

Mindennap keresni fogom az Úr által küldött csodákat.
Claudia Merle Hochberg (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A CSENDES PERCEK OLVASÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek