2023. március 30. csütörtök

Őbenne lettünk örököseivé is, mivel eleve elrendeltettünk erre annak kijelentett végzése szerint, aki mindent saját akarata és elhatározása szerint cselekszik; hogy dicsőségének magasztalására legyünk, mint akik előre reménykedünk Krisztusban. Őbenne pedig titeket is, akik hallottátok az igazság igéjét, üdvösségetek evangéliumát, és hívőkké lettetek, eljegyzett pecsétjével, a megígért Szentlélekkel, örökségünk zálogával, hogy megváltsa tulajdon népét az ő dicsőségének magasztalására.

Ef 1,11-14.

ÁLMODJ! NÖVEKEDJ! REPÜLJ!

Hogy dicsőségének magasztalására legyünk... (Ef 1,12)

Egyik reggel, amint a férjemmel odakint reggeliztünk, egy fiatal kócsag sétált felénk a tó felől, és olyan közel jött, hogy csak egy karnyújtásnyira volt tőlünk. Teljesen megfeledkezett rólunk, a fákat és háztetőket nézegette. Hosszú nyakát ide-oda nyújtogatta, repülni szeretett volna, de még túl fiatal volt.
Az elszánt fiatal kócsagunk mindennap eszeveszetten csapkodott szárnyaival a háztetők felé fordulva. Csodáltuk kitartását és eltökélt összpontosítását. Aztán egy szép napon megpillantottuk őt magasan egy pálmafa tetején, ahol a tollait igazgatta és vidáman rikácsolt. Isten a repülés álmát helyezte ebbe a fiatal madárba, aki ösztönösen tudta, hogy mire lett teremtve.
Ef 1,11 ezt mondja: "mivel eleve elrendeltettünk erre annak kijelentett végzése szerint, aki mindent saját akarata és elhatározása szerint cselekszik;" Isten nagyon megerősítette bennem ezeket a fenti igéket a fiatal kócsag példáján keresztül. Megújította hitemet, hogy szívem nagy álmai valóban Istentől származnak; álmok, melyeket bátran és örömmel kell megélnem még akkor is, ha kényelmetlenül érzem magam; álmok, melyekkel tovább kell próbálkoznom, és hagynom kell tovább növekedni még akkor is, ha ez kimerítő számomra; álmok, hogy teljesítsem Isten akaratát az életemre nézve, még ha ez lehetetlennek tűnik is.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy megújítod hitünket, hogy életünk a te szolgálatodra lehessen. Jézus nevében. Ámen.

Isten teljesíti az életemre vonatkozó elhívását.
R. J. Scherba (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A BÁTORÍTÁSRA SZORULÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek