2023. április 2. vasárnap

Így tanultátok ezt Epafrásztól, szeretett szolgatársunktól, aki Krisztus hű szolgája értetek. Ő hozott nekünk hírt a Lélektől kapott szeretetetekről.
Ezért tehát attól a naptól fogva, amelyen ezt meghallottuk, szüntelenül imádkozunk és könyörgünk értetek, hogy tökéletesen megismerjétek az ő akaratát minden lelki bölcsességgel és belátással, hogy élhessetek az Úrhoz méltóan, teljes mértékben az ő tetszésére, és teremjetek gyümölcsöt mindenfajta jó cselekedettel, és növekedjetek Isten ismeretében. Erősödjetek meg minden erővel az ő dicsőségének nagysága szerint a teljes állhatatosságra és az örömmel viselt hosszútűrésre. Adjatok hálát az Atyának, aki alkalmassá tett titeket arra, hogy a szentek örökségében, a világosságban részesüljetek.

Kol 1,7-12.

VIRÁGVASÁRNAP

Isten az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően. (Fil 2,13)

Szeretek hímezni. Fogom az üres anyagot, és a megrajzolt mintát követve egyesével elhelyezem rá a színes öltéseket. Az elején még nem látszik, mi lesz belőle, de ahogy haladok, egyre inkább kirajzolódik a kép. Néha rossz helyre teszek egy öltést. Ilyenkor vissza kell bontanom, és újra próbálni. Addig folytatom az öltögetést, míg teljesen el nem készül a műalkotás.
Amikor elindulunk a Krisztus útján, nem tudjuk, mire számíthatunk. Olyanok vagyunk, mint az üres textildarab, várva, hogy egy csodálatos ábra kiformálódjon rajta. Ahogy haladunk az úton, fokozatosan láthatóvá válik Isten célja az életünkkel, és kezd kibontakozni a műalkotás, amivé válnunk kell.
Nem mindig könnyű felismerni Isten akaratát. Néhányan már az út elején megpillantják, és elkezdik követni, míg másoknak néhány lépést vissza kell lépni, és újra gondolni az irányt, mielőtt felismerik Isten tervét.
Istennek mindannyiunkkal célja van, és bízhatunk benne, hogy az ő terve egyre jobban kirajzolódik, ahogy a Krisztussal való kapcsolatban növekszünk. Mindannyian biztosak lehetünk abban, hogy Isten munkálkodik bennünk.

Imádság: Drága Urunk, add, hogy reménységgel és türelemmel kutassuk a terveidet! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Istennek terve van velem.
Lorraine Baldus (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJRAKEZDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek