2023. április 3. hétfő

Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok!
A békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére. Hű az, aki elhív erre titeket; és ő meg is cselekszi azt.

1Thessz 5,16-24.

VÁLASZD AZ ÖRVENDEZÉST!

Mert a fügefák nem fognak virágozni, a szőlőtőkéken nem lesz gyümölcs. Hiányozni fog az olajfák termése, a kertek sem teremnek ennivalót... De én vigadozni fogok az ÚR előtt, örvendezek szabadító Istenem előtt. (Hab 3,17-18)

Amikor Locknow-ba költöztem, nagyon vágytam egy jó munkára, és rengeteg állásinterjúra elmentem. De mivel sehova nem vettek fel, annyira elkeseredtem, hogy úgy döntöttem, feladom, és hazaköltözöm a szülővárosomba. Épp pakoltam, mikor megcsörrent a telefon. Egy jónevű intézményből hívtak, hogy megkaptam az állást. Ekkor elgondolkoztam, hogy amikor a dolgok összeomlani látszottak körülöttem, sokszor inkább megadtam magam a nehézségeknek, és nem hagytam, hogy az Úr vezessen. De hála Istennek, ő mégsem hagyott magamra.
Néha a kitartó imádság ellenére úgy érezzük, hogy nem tudunk kilábalni egy nehéz helyzetből. Ilyenkor könnyen arra juthatunk, hogy Isten nem hallgat meg, és ezért abbahagyjuk az imádságot és a bibliaolvasást. De ezzel csak még sebezhetőbbé válunk az élet nehézségeivel szemben.
Ahelyett, hogy feladnánk, dönthetünk az örvendezés mellett, mint Habakuk. Isten túlságosan szeret minket ahhoz, hogy akár csak egy pillanatra is magunkra hagyjon. Hisz a Fiát adta értünk! Jézus Isten szeretetének és hűségének legfőbb bizonyítéka. Isten a mi megbízható társunk, aki soha nem hagy cserben minket.

Imádság: Köszönjük Istenünk a bizonyságot, hogy velünk vagy. Segíts megnyitni szívünket szerető jelenléted előtt! Ámen.

Még ha kételkedem is, Isten soha nem mond le rólam.
Akanksha Singh (Uttar Pradesh, India)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ÚJ VÁROSBA KÖLTÖZIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek