2023. április 6. csütörtök

Amikor Júdás kiment, így szólt Jézus: Most dicsőült meg az Emberfia, és az Isten dicsőült meg őbenne; ha pedig az Isten dicsőült meg benne, az Isten is megdicsőíti majd őt önmagában, sőt azonnal megdicsőíti őt. Gyermekeim, még egy kis ideig veletek vagyok: kerestek majd engem, és ahogyan megmondtam a zsidóknak, hogy ahova én megyek, oda ti nem jöhettek, most nektek is ezt mondom. Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.

Jn 13,31-35.

NAGYCSÜTÖRTÖK

Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! (Jn 13,34)

Emlékszem életem első nagycsütörtöki (Maundy Thursday) istentiszteletére. Nem tudtam, mire számítsak; nem is tudtam, mit jelent a "maundy" szó. Aztán megtudtam, hogy a "maundy" a latin mandátum szó rövidítése, ami "parancsot" jelent. Ahogy a fenti igeversben látjuk, Jézus új parancsolatot adott tanítványainak és nekünk azon az első nagycsütörtökön: "Szeressétek egymást!" Aznap este, amikor halála előtt utoljára velük vacsorázott, Jézus megalázta magát, megmosta a tanítványok lábát. Másnap Jézus megfizette a végső árat: életét adta bűneinkért.
A nagycsütörtöki istentiszteleten ösztönzést kaptunk, hogy önmagukba tekintsünk. Majd a lelkész személyes imakéréseinkért imádkozott, végül úrvacsorával fejeződött be a szertartás.
Az istentisztelet végén sírva gondoltam Krisztus szeretetére. Számunkra az volt a parancsolata, hogy ne csak akkor szeressünk, ha az könnyű vagy kényelmes, hanem akkor is, ha teher; például ha állandóan elfoglaltak vagyunk, vagy ha nehéz valakit szeretni. Vannak nehéz napok és kihívást jelentő helyzetek. De mindannyian imádkozhatunk azért, hogy szeressük egymást, és megmutassuk a világnak, mit jelent Krisztust követni.

Imádság: Atyánk, köszönjük a szeretet ajándékát. Segíts alázatosnak lennünk, és úgy szeretnünk egymást, ahogy Krisztus szeretett minket! Ámen.

A krisztusi szeretet alázattal kezdődik.
Kathleen Brewer (New Brunswick, Kanada)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ÚGY SZERETHESSÜNK, MINT KRISZTUS!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek